Szilágyi Piroska közel két hónappal ezelőtt tűnt el Esztergomban. A 63 éves asszony a rendőrség honlapján közzétett információk szerint január 24-én tűnt el, azóta pedig semmiféle életjelet nem adott magáról. Az egyik lánya, Szilvia, most a Ripostnak beszélt arról, hogy a várakozás a legrosszabb, ám két hónap után is reméli, hogy édesanyja épségben hazatér majd, ám egyelőre semmi nem vezetett a nyomára.

Minden követ megmozgat a család

Piroska lánya, Szilvia már februárban is beszélt a Ripostnak arról, hogy keresik az édesanyját, elárulta minden követ megmozgatnak és bármilyen segítség hasznos lehet a számukra. A lap akkor azt írta, hogy a kutyás keresés jól indult, ugyanis az egyik k keresőkutya felvette a hölgy lakásától a szagot és mintegy négy kilométeren keresztül irányt mutatott, viszont egy lápos-mocsaras területnél megakadtak és a körülmények miatt nem tudtak tovább menni. Ezt követően pedig a drónos keresés sem hozott sikert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmi nem vezet eredményre

„Sajnos az elmúlt két hétben semmi nem vezetett eredményre Anyu eltűnésével kapcsolatban! Kerestük kutyákkal, drónnal! Úgy gondolom, most már mindenhol kerestük, ahol lehet! Kérem, mindenkinek ossza… Hátha ad valamilyen életjelet! Ha bárki tud a hollétéről, segítsen!” – írta akkor az asszony lánya a közösségi oldalon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zavart lehet az asszony

A posztban egyébként akkor arról is írtak, hogy a 63 éves Szilágyi Piroska pszichésen zavart, orvosi kezelés alatt áll és téveszméi vannak, ráadásul az öngyilkossági hajlam sem kizárható nála. Az asszony egyébként Szalézi utcai otthonából január 24-én 11 és 13 óra között távozott ismeretlen helyre, azóta nem adott életjelet magáról.

Kétségbeesve keresik még mindig

A család két hónap után még mindig kétségbeesve keresi az asszonyt, a lánya,  Tomacsek Szilvia most ismét a Ripost hasábjain beszélt arról, hogy nem adják fel a keresést, illetve az kiderült: nem kizárt, hogy Piroska menekül éppen.

Bujkálhat

Szilvia elmondta, hogy az édesanyja korábban Tatabányán élt, ahol összetűzésbe keveredett a lakótársaival. Ezt követően a hatóság gyámság alá helyezési eljárást indított az asszonnyal szemben, éppen ezért nem kizárható, hogy ez elől bujkál Piroska, írja a lap.

Alaptalanok az asszony félelmei

A lánya szerint azonban Piroska félelme teljesen alaptalan, hiszen amennyiben szükséges, úgy lányai elvállalnák a gyámságot, ez pedig semmiféle negatív hatással nem lenne rá nézve.

Nagyon várják haza

Lánya úgy gondolja, hogy édesanyjának lehet olyan internetes ismerőse, aki bújtatja, elszállásolja. Lányai azonban nagyon aggódnak érte, várják haza és minden megtesznek annak érdekében, hogy előkerüljön. Szilvia még látókhoz is fordult, hogy segítsenek felkutatni az anyukáját. „Sok látóval beszéltem, mind mást mond sajnos, így sem akadtam a nyomára! Igazából a várakozás a legrosszabb” – mondja a nő. „Nagyon nehéz kibírni” – mondja aggódva.

Telefonját kikapcsolta

Szilágyi Piroska vékony testalkatú, 160 centiméter magas, őszes rövid hajú, körülbelül 60 kilogramm, szemüveget visel. Eltűnéskor viselt ruházata, fekete széldzseki, fekete színű csizma. Iratait elvitte, a telefonját is magánál tartja, de kikapcsolta.

Szilágyi Piroska fotója a rendőrség honlapján:

Fotó: Police

Ha bárki bármit tud

Aki a nő tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, bejelentést tehet a 06/34-517-777-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok bármelyikén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi Piroska – Forrás: Police