A megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Szamos csoportjában tragédia miatt félbeszakadt a Túristvándi–Méhtelek mérkőzés, ugyanis a találkozó első félidejében a hazaiak egyik játékosa, Algács Tibor összeesett és a pályán meghalt. Az 52 éves férfi minden előzmény nélkül lett rosszul.

AZ MLSZ megerősítette

A tragédiáról a szon.hu számolt be, mint írják az z MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóságának vezetője, Kvaka Árpád megerősítette a borzalmas hírt. Elmondása szerint az 52 éves férfi minden előzmény lett rosszul. A helyszínen elvégzett koronavírus-gyorsteszt is negatív eredményt mutatott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csapat edzője is megszólalt

A tragédiáról a csapat edzője, Tukács László értesítette a Nemzeti Sportot. Tukacs László elmondása szerint a Méhtelek elleni hazai bajnoki mérkőzés első félidejének derekán a játékos – egy bedobás előtt, az ellenfelektől távol – a szívéhez kapott és összeesett.

Megpróbálták újraéleszteni

A rendezők a helyszínen a megyei szervezettől kapott defibrillátor segítségével megpróbálták újraéleszteni, eközben folyamatos kapcsolatban voltak a mentőkkel.

Nem tudták megmenteni az életét

A helyszínre két mentő és egy helikopter is érkezett, ám a sportember életét már nem tudták megmenteni.

Semmi előzménye nem volt a tragédiának

Az első félidő derekán történt tragédiának nem volt semmi előzménye, olyannyira, hogy a kezdés előtt még ő biztatta a többieket: „Tegyük oda magunkat, ezt a meccset meg kell nyerni!” 

Algács Tibor volt a túristvándiak csapatkapitánya

Kispalád önkormányzata is búcsúzik

Algács Tibor egyébként Kispalád községben önkormányzati képviselőként is tevékenykedett, a község közösségi oldalán búcsúzott a sportembertől: “Fájó szívvel búcsúzunk Algács Tibor önkormányzati képviselőtől, aki a mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt. A család gyászában és fájdalmában osztozik Magyar Barnabás polgármester, Kispalád Község Önkormányzat jegyzője, képviselő-testülete és valamennyi dolgozója, valamint Kispalád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Algács Sándor és képviselő-testülete, továbbá valamennyi kispaládi lakos.Az önkormányzat Algács Tibor képviselőt saját halottjának tekinti.”

Itt a teljes poszt:

Halála lesújtotta a futballtársadalmat

Algács Tibor pályafutása két együtteshez kötődött: a Kispaládhoz és a Túristvándihoz, melyeket középpályásként erősített. Tisztelték, szerették, halála lesújtotta a megyei futballtársadalmat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Algács Tibor – Forrás: szabolcsfociinfo.hu