Frissen állított, fekete márványtömbbe vésett aranybetűk őrzik annak a négy fiatalnak az emlékét, akik idén újév napján, egy szilveszteri buliból hazafelé tartva, Tapolca és Kisapáti között vesztették életüket egy balesetben.

Öt fiatal utazott a kocsiban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, január 1-én, reggel 9 előtt 10 perccel egy sebesvonat letarolt egy személyautót Tapolcánál. A kocsiban öt fiatal utazott. A balesetben három fiatal fiú és egy lány a helyszínen meghalt, egy másik lányt pedig életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem vette észre a piros jelzést

A tizenévesek egy szilveszteri buliból tartottak haza, egy vasúti kereszteződésben az autót vezető 19 éves fiú nem vette észre a tilos jelzést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak egy lány élte túl

A szerelvény úgy összeroncsolta az autót, hogy a roncsokból csak egy 17 éves lányt tudtak élve kiemelni a tűzoltók. Egy másik lány és három fiú belehalt a sérülésekbe.

Nehéz volt az azonosítás

Ráadásul a mentésben részt vevők a súlyos sérülések alapján nem tudták pontosan azonosítani az áldozatok kilétét, így az egyetlen túlélő, a 18 éves tapolcai Melani szülei úgy tudták, az ő gyermekük is meghalt, csak a műtétek után, anyajegye és ékszere alapján derült ki, ő az egyetlen, akit nem kell gyászolni.

Összefogtak a gyászolók

A baleset után három környékbeli család gyászolt, hiszen a négy áldozat között volt egy testvérpár is. A szülők gyászukban egymással összefogva, alig egy évvel a tragédia évfordulója előtt, csendben, egy közös síremléket állítottak a négy fiatalnak azon a helyen, ahol a vonat elütötte az autójukat – írta meg a Blikk.

Mementó

A síremlék örök mementóként figyelmeztet mindenkit, a vasúti átjárók a közúti közlekedés legveszélyesebb pontjai.

Sorompó épülhet

Korábban arról is írtunk, hogy 2023-ra megépítheti a MÁV a sorompót abban a vasúti átjáróban, amelyben a négy fiatal meghalt egy évvel ezelőtt. A Tapolca melletti baleset egyik áldozatának édesanyja, a tragédia után petíciót indított.

Tilosat mutatott a jelzőlámpa

A tragédia után a MÁV közölte, hogy a sorompó nélküli vasúti átjáró jelzőlámpája működött, pirosat mutatott a karambol idején. Ebben az átjáróban nem ez volt az első súlyos baleset. Tapolca polgármestere azonnal bejelentette, kezdeményezi, hogy szereljenek fel sorompót a veszélyes szakaszra.

Petíciót indított az egyik szülő

A baleset egyik áldozata a 19 éves Iván Gergő volt, aki a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatában szerepelt. Az ő édesanyja, Iván Anita indította még januárban azt az online petíciót, amely félsorompót követelt minden vasúti átjáróba.

Kiemelt kép: a szörnyű tapolcai baleset helyszíne. fotó: MTI