Most már négy éve nincs nyoma Pintér Gyulának. A maglódi autószerelőnek nyoma veszett. Az autója és kutyájának a holtteste Szlovákiában került elő, a vád szerint egy ismerőse végezhette ki Gyömrő külterületén.

2019 májusában tűnt el

Pintér Gyula és kutyája 2019 májusában tűntek el Pest megyéből, az ebet Szlovákiában találták meg az út szélén. De nemcsak a kutya, hanem a Hummer H1-es terepjárója is hazakeveredett valahogyan. A Budapest Környéki Törvényszéken ma a férfi keresztlánya, Nikolett mesélte el, hogy nem könnyű azt az autót vezetni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyanús volt minden

„Az egy katonai autó, nehéz vezetni, ha nem rutinos benne az ember. Tolatva állt be valaki a házhoz vele, ami nagyon nem a keresztapámra vall, mert ő soha nem rakta le így az autóját. Az ülés is át volt állítva, Gyula nagyjából akkora, mint én, de ez a szék nagyon hátra volt tolva, nem érhette volna el a pedálokat.” – mesélte el az Index cikkében a keresztlány.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy férfit őrizetbe vettek

Az eltűnéssel kapcsolatban egy férfi vettek őrizetbe, B. Lászlót, aki felkereste aznap a luxusautó-szerelőként dolgozó férfit. Egy kamera felvétel rögzítette azt is, ahogy az eltűnés előtti pillanatokban egy biciklivel megy Gyula műhelyéhez.

Luxusautókkal foglalkozott

A vádirat szerint a bűncselekmény sértettje, Pintér Gyula az Egyesült Államokból behozott nagy értékű gépkocsik, illetve másfajta, szintén drágább kategóriájú autók javításával és felújításával foglalkozott. Hétköznapokon a férfi a műhelyében dolgozott, ahová rendszeresen magával vitte a kutyáját.

A pénzért ölhették meg

2019 tavaszán két részletben összesen 4 millió forinthoz jutott, és azt tervezte, hogy kiutazik Amerikába.

Közös volt az érdeklődési kör

2019. május 10-én a sértett szokásához híven a műhelyében tevékenykedett, ahová egy rövid időre betért hozzá a vádlott, akivel közös érdeklődési körük – a különböző gépjárművek – révén ismerkedett meg.

Még vissza akart menni

Miután a terhelt távozott, a sértett beült az autójába, és a kutyájával együtt távozott a műhelyből, ahová aznap még vissza akart térni.

A holttest azóta sem került elő

Nem sokkal később a férfit Gyömrő külterületén egy ismeretlen személy – ismeretlen okból és módon – megölte. Az eljárás során a sértett holtteste nem került elő.

Úgy csinálták, mintha külföldre ment volna

Később az ismeretlen elkövető a vádlottnak átadta az áldozat mobiltelefonját, kutyáját és kocsijának kulcsait azzal az utasítással, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha a sértett külföldre távozott volna.

A kocsit visszavitték

A férfi másnap a kutyával és az áldozat mobiltelefonjával Szlovákiába ment, ahol a készüléket elrejtette, az állatot pedig sorsára hagyta, majd visszatért Magyarországra. Ezt követően a sértett autóját az elhunyt otthonához juttatta vissza, egy ismerőse segítségével pedig hazament. Az ügyben várhatólag néhány héten belül ítéletet hoz a bíróság.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook