Szerda délelőtt állt bíróság elé a 2017 májusában egy kistarcsai társasház negyedik emeletéről kizuhant és meghalt, hároméves kislány, Pannika szülei és keresztanyja. Mint kiderült, a kislányt egyedül hagyták otthon, majd nem sokkal később a gyermek kimászott az ablakba és a negyedik emeletről lezuhant.

Egyedül hagyták otthon

Mint ismert, 2017 májusában Kistarcsán kizuhant egy negyedik emeleti ablakból a hároméves Pannika. A szülők dolgoztak, ezért a keresztanya maradt otthon vigyázni a gyerekre, de ő is elment, majd amikor egyedül maradt Pannika, a gyerek kimászott az ablakba, és a negyedik emeletről lezuhant. Pannika a kórházban vesztette életét, a szülőket pedig most kiskorú veszélyeztetésével vádolják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresztanyja vigyázott rá

A négy évvel ezelőtti tragédiában Pannikára a keresztanya vigyázott, mert szülei elmentek otthonról, mert az apa és az anya is éjszakai műszakban dolgoztak. Ugyanakkor a keresztanyának is el kellett mennie, így a kicsi egyedül maradt a negyedik emeleti albérletben.

Apja talált rá az utcán

Pannikát a munkából hazaérkező apja találta meg a gyepen. A kislány akkor még élt, apukája azonnal felemelte őt, és berohant vele a lakásba, hívták a mentőt. Hiába került gyorsan kórházba, Pannika életét nem sikerült megmenteni.

Elkezdődött a tárgyalás

Ma állt először bíróság elé a kiskorú veszélyeztetésével megvádolt szülőpár és a keresztanya. A tárgyalás előtt tapintható volt a feszültség, a tettesek nagyon figyeltek, hogy még véletlenül se pillantsanak egymásra – írja a Blikk.

Beismerték a bűnösségüket

Az eljárás során P. Anasztázia, Pannika édesanyja beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az anyához hasonlóan, az édesapa, A. Tamás is beismerte a bűnösségét, azonban vallomást egyikük sem akart tenni.

Nem minden tiszta

A szülőkkel ellentétben a keresztanya, L. Renáta nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról, mert mindenképp szeretné kideríteni, mi történt a végzetes napon. Nagyon szeretném megtudni, mi történt azon a hajnalon” – mondta Pannika keresztanyja.

Vannak furcsaságok

A rejtélyes ügyben már korábban kiderült, hogy a szülők pontosan tudták, hogy a keresztanya otthon egyedül hagyta a gyermeket. Még furcsább, hogy a kislány vérében alkoholt találtak, de ami még ennél is rejtélyesebb, hogy a poligráfos vizsgálaton csak az apuka ment át, míg az anyuka megbukott. Ez alapján feltételezhető, hogy az anya tudhat valamit, amit még eddig nem mondott el.

Nincs még vége

Mivel a mai napon nem mindhárom tettes vallotta be a bűnösségét, ezért az ügynek nem lesz vége az előkészítő üléssel, meg fogják tartani a tárgyalást. A szülők azt hihették, hogy ha a mai napon mind bűnösnek mondják magukat, akkor azzal véget érhet a jogi procedúra, azonban a keresztanya keresztül húzta a számításaikat, hiszen tárgyalásra akarja vinni az ügyet.

Túl nagy volt a teher

Pár órával később az előkészítő ülés véget ért, és azonnal következett volna a tárgyalás, de a bíró a nagy érzelmi terhelés miatt inkább úgy döntött, hogy nem tartja meg ma a tárgyalást, hanem azt szeptemberre tűzte ki.

Elköltözött a keresztanya

Az eljárás egy pontján Pannika keresztanyja, Renáta nem bírta tovább, és elköltözött otthonról. A nő pár utcára lakott a tragédia helyszínétől, és akárhányszor kilépett a kapun, mindig szembesült a szörnyű emlékekkel. Azt gondolta, egy ideig harcolhat az érzelmeivel, és majd enyhül a fájdalom, de ez nem így lett, és végül belátta, hogy az lesz a legjobb, ha elköltözik, és új életet kezd.

Megviselte a tragédia

„A mai napig nagyon megvisel Pannika elvesztése, ezért is költöztem el. Egyszerűen nem bírok ott létezni, ahol ez a borzalom megtörtént. Én egy házzal laktam arrébb, így amikor csak kiléptem az ajtón, újra feltört belőlem minden fájdalom” – közölte fájdalmas vallomását az ügyvédjén keresztül a Blikknek Pannika keresztanyja.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben az utcában történt a tragédia – Forrás: GoogleMaps