Gyűjtést indítottak annak a fiatalnak, aki felmászott egy vagonra az egri pályaudvaron, majd áramütést szenvedett. A középiskolás fiút életveszélyes állapotban vitték kórházba. Matyi jelenleg is harcol az életéért, a családja pedig mindenben támogatja.

Felmászott a vagonra

Április 25-én, felmászott egy vagon tetejére és áramütést szenvedett egy 19 éves fiatalember Egerben, a rendező pályaudvaron. A fiút életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a Honvédkórházba.    A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Mesterséges kómában tartják

Orvosai végül amellett döntöttek, hogy mesterséges kómába helyezik. A fiatal előtt még hosszú út áll a gyógyulásig, ezért a család támogatói gyűjtésbe kezdtek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fényképezni akart

A végzős fiatal, Nagy Matyi, két barátjával fényképeket készítettek a vagonokkal a háttérben, amikor kitalálta, hogy felmászik a vagon tetejére, mert szeretne belenézni a járműbe. Miután felmászott, a nagyfeszültségű áram megrázta, majd leesett a szerelvényről.

Eszméleténél volt

Barátai nagyon megijedtek. Értesítették a mentőket és a diszpécser utasításait követve ellátták társukat. A fiúkat nagyon megrendítette az eset. Matyi barátai azt is elmondták, hogy amikor odamentek, a fiú még eszméleténél volt, sőt beszéltek is vele.  

A gyógyulásra fókuszálnak

„Szemünk fényét, Nagy Mátyást vagy ahogy mindenki ismeri, Matyit, nagyon súlyos áramütés érte, ami miatt jelenleg is kórházban kezelik. Kereshetnénk választ a miértekre, de helyette teljes erőnkkel csak a mielőbbi gyógyulásra fókuszálunk! – kezdte a fiú családja a közösségi oldalon.

Élete csatája

„A fiú orvosai mindent megtesznek érte, a fiatal pedig minden erejével harcol az életéért. Matyi nagyon erős, egy óriási harcos, mi pedig teljes erőnkkel mellette állunk. Amikor csak lehetséges, fizikálisan is mellette vagyunk és fogjuk a kezét, és maximálisan bízunk benne, hogy ahogy eddig mindig mindent, úgy ezt is tökéletesen végigcsinálja. Élete csatája ez, nagyon hosszú út áll még előtte, de ezt a háborút ő fogja megnyerni!” – írta a középiskolás fiú rokona.

Gyűjtést szerveztek

„Hatalmas támogató közeg áll Matyi és a család mögött, akik pozitív energiákkal, imákkal, bíztató szavakkal és segítő tettekkel támogatják őket. Magunktól sosem kértünk volna ilyen jellegű támogatást, de az előttünk álló hosszú utat figyelembe véve, a segítő szándékot ezúton is megköszönve, a felajánlott segítséget hálás szívvel elfogadjuk és megosztjuk az édesapa bankszámlaszámát, amin keresztül aki szeretné, támogathatja a mi harcosunkat!  – írták.

A kezelésre fordítják a pénzt

A számlára érkező teljes összeget Matyi látogatására, a kezeléséhez szükséges dolgok megvásárlására és rehabilitációjának költségeire fogják fordítani. „Mi nem tudunk elég hálásak lenni azért az összefogásért, amit tapasztalunk ebben a kegyetlenül nehéz időszakban. Matyi mindezt azzal tudja nektek majd igazán megköszönni, hogy ezt a csatát megnyeri!” – zárta gondolatait a család.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Így tudsz segíteni!

Számlatulajdonos: Nagy Péter, OTP bank: 11773391-80089418 IBAN: HU89 11773391 80089418 00000000. A család azt kéri, hogy a közlemény rovatba mindenképpen írják be: Adomány Matyinak.

Kiemelt kép: erre a vonatra mászott fel a fiú – Forrás: Agria TV