Április 30-án kedden délután 16 óra körül egy 17 éves lány zuhant ki a Zalaegerszegről közlekedő, Jánosházán áthaladó vonat egyik kocsijából – tájékoztatott a Vas Vármegyei Rendőrfőkapitányság. A Celldömölki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügy eddig ismeretlen körülményeinek a tisztázására.

Az ajtón esett ki

A fiatal lány az ajtón keresztül esett ki, melynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínről viszonylag rövid időn belül, mentőhelikopterrel szállították őt kórházba – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól.

Túl van az életveszélyen

Meg nem erősített információink szerint a fiatal lány a baleset körülményeihez képest már valamivel jobban van és nincs életveszélyes állapotban.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baleset Tatabányán

Március elején a tatabányai vasútállomáson a tragikus vonatgázolás történt. Egy Sopronból Budapestre tartó InterCityről szeretett volna megkésve leszállni az a férfi, akit a vonat maga alá gyűrt hétfőn. Az Országos Mentőszolgálat közleményében azt írta, hogy a vonatgázolás helyszínéről egy 70 év körüli férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba. Az idős férfi a sínek közé esett, a vonat pedig levágta a lábát. A baleset a várakozó utasoktól mindössze pár méterre történt.

Megpróbálta kinyitni az ajtót

„Akkor láttam az ajtó üvegén keresztül, hogy egy idősebb férfi a vagon másik oldalán nyitotta ki az ajtót. Ekkor még állt a vonat” − kezdte a történetet a szemtanú. Ezután a férfi átment a másik ajtóhoz és megpróbálta azt kinyitni, azonban az nehezen engedett. 

A kalauz nem láthatta az utast

„Láttam, hogy elkezdte kinyitni az ajtót, közben a kalauz a legelső vagon elején már intett a vonatnak, hogy indulhat. Szerintem ő nem láthatta, hogy valaki nyitja az egyik ajtót. Mire a férfinek sikerült kinyitnia a zárat, a vonat már lassan elkezdett gurulni. Azt hittem, hogy ezt látva becsukja az ajtót és a vagonban marad” − folytatta az utas, aki szerint olyan gyorsan történtek az események és olyan hihetetlen volt az egész, hogy mindenki csak csendben és kábultan állt a döbbenettől és a sokktól. 

Maga alá gyűrte a vonat

„Leszállt a bácsi rendben a peronra, azonban oldalt továbbra is fogta a kapaszkodót, majd csak annyit láttam, hogy a vonat beszippantotta maga alá. Síri csend volt a peronon, mindenki sokkot kapott szerintem, köztük én is. Senki sem hitt a szemének. A vonat közben gurult tovább. Egy srác azonnal hívta a segélyhívót, én pedig elmentem keresni egy vasutast” – magyarázta a szemtanú.

A mozdonyvezetőt hívták fel

„Közben láttam, hogy nem messze megáll a vonat és elindult gyalog vissza a kalauz. Kérdeztem tőle, hogy észlelték-e a gázolást. Mondta, hogy nem vették észre, hanem a mozdonyvezetőt hívta fel valaki telefonon és szólt neki” − magyarázta a hölgy, aki szerint az volt talán a legmegdöbbentőbb, hogy a sínek között fekvő idős férfi egyáltalán nem szólt semmit, nem kiabált, nem kért segítséget. Mintha a kezét emelgette, nézegette volna. Szerencsére szinte azonnal érkezett segítség. 

Érszorítót tettek a sérültre

Mindenki futva érkezett a helyszínre, a mentők is pár perc alatt kiértek, a tűzoltókkal közösen emelték ki a sínek közül a sérültet. Nagyon sokáig dolgoztak, hogy stabilizálják az állapotát.  A baleset után a rendőrség közölte, hogy 7 perc alatt a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a sérült ellátását, érszorítót helyeztek fel a lábára a vérzés elállítása érdekében, továbbá izolációs fóliával takarták be, biztosítva ezzel a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció