Egy személygépkocsi sofőrje tragikus kimenetelű balesetet szenvedett péntek este, tudatta a rendőrség.

A 10-es főúton történt

Egyelőre nem tisztázott, hogy miért, de a 10-es számú főúton egy személyautó lesodródott az aszfaltról. Ezt követően egy fának csapódott a jármű. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napnyugta körül történt a baleset

A tragédia szürkületkor, péntek este 18 óra tájékán történt. A 28-as kilométerszelvénynél bekövetkezett balesetben az autót vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiderült, ki volt az áldozat

Az autót egy 43 éves budapesti lakos vezette. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

Ebben a térségben történt a tragédia

Lezárták az útszakaszt

A mentési munkálatok valamint a helyszíni szemle idejére teljes szélességében lezárták az útszakaszt a zsaruk. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai kezdték meg.

Ezek is érdekelhetnek!

Rengeteg baleset történt tavaly is a hazai utakon

Tegnap látott napvilágot a hír, hogy a KSH adatai szerint 14 732 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt Magyarországon a 2022-es év során. 2021-hez képest 3,5%-kal több balesetet regisztráltak tavaly.

Vármegyénként eltérő adatok

A KSH adataiból kiderült, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 10%-kal csökkent a balesetek száma. Ellenben Budapesten és a legtöbb vármegyében nőtt ez az érték. Zalában 15%-kal több balesetet jegyeztek fel 2022-ben, mint egy évvel korábban.

Ez az országos átlag

Tízezer lakosra vetítve 15,2 az országos átlag a balesetek tekintetében. Vas vármegyében történt a legtöbb baleset (20), de magas ez az érték Budapesten is (18,3) és Hevesben is (172). Borsod-Abaúj-Zemplén esetében ez a szám egészen alacsony (10,2).

További számadatok

A balesetek 3,2%-a halállal végződött. A közlekedési incidensek 29%-a súlyos kimenetelűnek bizonyult, 68%-a könnyű sérüléssel járt. Bács-Kiskun vármegyében a balesetek 6,7%-a végződött tragédiával, ez a legmagasabb érték területi bontásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív