A 74 éves férfi egy pisztollyal lőtte le 66 éves feleségét, ezután pedig önkezével vetett véget a saját életének.

Csütörtök este történt a tragédia

Éjfel előtt egy férfi hívta a rendőröket Mohácson. Közölte velük, hogy felesége életét már kioltotta, és azt tervezi, hogy magával is végezni fog. A rendőrök rögtön a helyszínre siettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Riasztották a TEK-et is

Fegyveres bűncselekmény esetén minden esetben értesíteni kell a Terrorelhárítási Központ műveleti egyéségt is. A kommandósok két személy holttestét találták meg az épületben. A helyszíni nyomokból kiderült, hogy a nőt közelről érte egy fejlövés.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A saját életét is kioltotta a férfi

A férfi miután elvette a felesége életét, maga ellen fordította a fegyverét. A nyomozók találtak egy búcsúlevelet, amiből kiderült, mi történhetett. K. József leírta, mit cselekedett és miért tette azt.

Egy súlyos betegség állhat a háttérben

A férfi a levélben azt írta, közös döntés született. Évekig rejtegette fegyverét, amivel elkövette tettét. A levél szerint egy gyógyíthatatlan betegség miatt szánta rá magát erre.

Megdöbbentek a szomszédok

Egy környékbeli asszony azt mondta a Blikknek, sejtelmük sem volt arról, hogy van fegyvere K. Józsefnek. Felesége, Gigi csak néhány szót tudott magyarul, mondta. Elárulta, hogy a férfi hét esztendős korában, még 1956-ban ment rokonaival együtt külföldre.

A francia idegenlégióba lépett

K. József még nem töltötte be 20. életévét, amikor kalandvágyból belépett a francia idegenlégióba. Miután leszerelt, francia állampolgárságot kapott. A férfi azt mondta a mohácsiaknak, hogy a légiós évek után Dél-Afrikában élt, ahol egy aranybánya biztonsági személyzetének a tagja volt.

Ott ismerkedett meg későbbi feleségével

Gigivel, későbbi feleségével is Dél-Afrikában ismerekdett meg. Akkor 22 éves volt a hölgy, akit el is vett feleségül. Franciaországban telepedtek le, gyermekük ott született és jelenleg is ott él.

A mohácsi szülőházba költöztek

A férfi és a nő azt követően költözött Mohácsra, K. József egykori szülőházába, hogy a nő nyugdíjba vonult. A ház korábban üresen állt, azt tervezték, hogy fel fogják újítani. A nő betegeskedett, ez felülírta a számításaikat.

Nem szoktak veszekedni

Egy környéken lakó azt mondta, soha nem hallotta vitázni a párt. Több különféle történet is keringett kalandos életükről, ám azt nem tudták, hogy ezeknek mennyi az igazságtartalma. Azt viszont látták, hogy igazán szeretik egymást.

A tragédia mindenkit elszomorított

A szomorú eset mindenkit megérintett a környéken. Kertvárosi övezetben történt a tragédia, ahol ritkán járnak a rendőrök. Egy helybéli azt mondta, sajnálják a franciákat, majd hozzátette, “egy történet, egy mese is hiányozni fog innen mától”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt képünk a rendőrség helyszíni videójából származik, forrás: police.hu