A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön és azok környezetében tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. november 17-én a 4-es metrót és megállóhelyeinek környékét ellenőrizték.

Egész napos akció

Az egész napos akcióban a résztvevő rendőröknek a szerelvényeken nem, kizárólag a metrómegállókban vagy azok környékén kellett intézkedniük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négy embert fogtak el

Négy embert fogtak el és állítottak elő; közülük kettőt szabálysértési ügyben, míg másik kettőt büntetőügyben körözték. Közterületen történő alkoholfogyasztás miatt pedig három embert vontak felelősségre, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Október végén a 4-6 vonalát ellenőrizték

Mint azt a Kékvillogó is megírta, október 26-án a 4-6 vonalát ellenőrizték az egyenruhások. Az akció során a villamosmegállók közelében egy körözött személyt elfogtak, míg egy embert garázdaság szabálysértés és igazolás megtagadása miatt előállítottak.

Helyszíni bírság

Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg köztisztasági szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

Kapcsolódó:

Szabálysértés

A rendőrök összesen 18 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek garázdaság, köztisztasági szabálysértés és közterületi alkoholfogyasztás miatt.

Lesz még ilyen akció

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a mostani ellenőrzés során készült felvétel:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet