A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal a 24-es villamosvonalat ellenőrizték.

A 24-es villamost ellenőrizték ezúttal

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. november 3-án ellenőrizték a 24-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Egy ember előállítottak

Az akció során a rendőrök egy a villamoson kolduló személlyel szemben intézkedtek, őt előállították a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra; egyébiránt sem a villamoson, sem a megállókban nem találkoztak szabálysértéssel vagy bűncselekménnyel, írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni bírság

Egy az úttesten szabálytalanul áthaladó gyalogossal szemben helyszíni bírságot, illetve egy éppen előttük elhaladó gépkocsi vezetőjével szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá a villamosmegállók közelében két szabálysértés elkövetése miatt körözött személyt fogtak el az ellenőrzésben részt vevő rendőrök. 

Fő a biztonság

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

Lesz még ilyen akció

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatóak hasonló ellenőrzések a fővárosban.​

Videón az akció:

Korábban is voltak már ellenőrzések

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy a rendőrök korábban ellenőrzéseket tartottak már a 3-as, a 41-es és az 51-es villamos vonalán, továbbá néhány nappal ezelőtt a 4-6 vonalán razziáztak.

Kapcsolódó:

Elfogtak egy férfit

Az akció során a villamosmegállók közelében egy körözött személyt elfogtak, míg egy embert garázdaság szabálysértés és igazolás megtagadása miatt előállítottak.

Helyszíni bírság

Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg köztisztasági szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

Szabálysértés

A rendőrök összesen 18 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek garázdaság, köztisztasági szabálysértés és közterületi alkoholfogyasztás miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet