A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa tárgyalja annak a volt katonának az ügyét, aki a vád szerint tavaly nyáron Miskolcon magáévá akart tenni egy várandós nőt. A férfi nem ismerte el a bűncselekményt, egy elképesztő mesével állt elő a bíróságon. 

A lépcsőn követte

A 36 éves, büntetlen előéletű férfi, 2022. január 5-étől önkéntes területvédelmi tartalékos katona volt, szakaszvezetőként szolgált a Miskolci Egyetemre vezényelve. Június 20-án 17 óra körül a miskolci nő, aki várandósságának 23. hetében járt, munkahelyéről tartott hazafelé Miskolcon. A Kálvária lépcsősoron haladt, ahol a férfi követni kezdte. A nő a lépcsőn megállt, mert állapotánál fogva kifáradt és meg kellett pihennie.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hátulról támadt rá

A férfi ekkor mögé lépett, és hátulról átölelte a nőt, majd lehúzta a földre és fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni. Ennek ellenére, a nő, hangosan kiabált.  Ezt hallva a férfi a földön fekvő terhes asszonyt elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben a nő szájába a földről felvett avart tömött, hogy elcsendesítse. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vetkőztetni kezdte

A megrémült nő, ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, a tartalékos katona pedig elengedte a nő fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és elkezdte levenni annak ruháját. A nő folyamatosan ellenállt, kiabált, könyörgött a vádlottnak, hogy hagyja békén, mert terhes, illetve segítséget próbált kérni. 

Elmenekült a helyszínről

Az ügyészség szerint a férfi magáévá akarta tenni a nőt, de szerencsére eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért a férfi elmenekült a helyszínről. Előtte elvette a nő telefonját és táskáját, ezeket azonban nem messze eldobta. A sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. 

Mindent tagad

A férfi a bíróságon először azt mondta, a vádtól eltérően ismeri be bűnösségét. Kijelentette, nem volt előre kitervelt szándéka, nem fojtogatta a sértettet, nem akarta levetkőztetni, nem vette el a nő holmiját és a mellkasára sem ült rá.

Azt állítja, rosszul lett

Az mondta, az avasi kilátótoronyhoz szeretett volna eljutni, a lépcsősoron haladva látta meg a nőt, és le akarta szólítani, hogy útbaigazítást kérjen. Amikor utolérte, „elkapta egy rosszullét”, megbotlott és nekiesett a hölgynek, belekapaszkodott a ruhájába, mire a nő elveszítette az egyensúlyát, így a férfi lerántotta a földre. Ő maga is elesett, aztán felállt, és látta, hogy a hölgyről lecsúszott a ruha. Fel akarta segíteni a földről, a nő azonban pánikba esett, csapkodni és kiabálni kezdett. 

Véletlenül lökte meg? 

„Mondtam neki, hogy nem akarok tőle semmit, csak véletlenül löktem el, ne haragudjon” – idézte magát a volt katona, majd hozzátette, hogy a nő mindezt nem értette meg, csak annál jobban „üvöltözött. Akkor elkapott egy hirtelen felindulás, egy rossz gondolat, meg voltam rémülve, megfogtam a mellkasánál fogva, és a lépcső melletti bokros részre vonszoltam, és ott lefektettem a földre”.

Megijedt, ezért futott el 

Szerinte a keze a földhöz ért, avar tapadt rá, úgy fogta be a nő száját. Ekkor a közelükbe érő járókelőkre figyelt fel, megijedt, hogy meglátják, és guggolva takarta, a földön tartotta a nőt szándéka szerint csak annyi időre, amíg a járókelők elmennek. Szerinte a nő sikítani kezdett, a járókelők odafordultak, a férfi pedig meg volt ijedve és futásnak eredt.

Kevert személyiségű

Az ügyész szerint a férfi személyiségszerkezete kevert, alacsony értelmi képességű, intelligenciája a normál övezet alsó szintjén áll. Tartás nélküli, vágyvezérelt, felelősséghárító viselkedés jellemzi.

7 évet kaphat

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség hét év fegyházbüntetés kiszabását javasolja.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció