Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen élt együtt 21 évvel fiatalabb feleségével, de a házasságuk 2021 nyarán, a férfi féltékenysége miatt, megromlott. A 2022. január 1-jére virradó éjszaka szóváltásba keveredtek, majd a férfi olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt. Tibor ezután önmagával is végezni akart. 

Elvonult szilveszter éjjelén 

A tragédia napját megelőző szilveszter estét Tibor egyedül töltötte ökörítófülpösi házuk egyik szobájában. Önként vonult távol rokonaitól és a feleségétől. Míg ők egy másik szobában próbálták jól érezni magukat, Tibor duzzogva, lelkileg önmagát gyötörve egyre lejjebb csúszott. „Megcsal az asszony” – ezt hajtogatta magában.

Koccintani sem akart

Andrea éjfél után pezsgővel ment át a férjéhez, de Tibor nem volt hajlandó koccintani, közben veszekedtek. Ruhában feküdtek az ágyon, amikor a férfi ráfordult, és egyetlen mozdulattal megfojtotta feleségét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Maga hívta a rendőröket

A férfi, amikor rájött, hogy mit tett Andreával, hypót ivott, de az kijött belőle. Ezután a konyhából hozott késsel az ereit felvágta, így aludt el halott felesége mellett. Amikor felkelt, hívta a 112-őt.

40-szer szúrta meg magát

A rögzített vonalon Tibor ötször is elmondta, hogy megölte a feleségét. Tettét követően – zömében felületi sérülést okozva – öngyilkosságot kísérelt meg. Csuklóját, karját közel 40-szer próbálta késsel megsebesíteni, ebből kétszer eret is ért a vágás, azonban a sérülések nem vezettek a halálához. 

Beismerte tettét

Tibor a kiérkező rendőröknek is elmondta, hogy mi történt. Ezt követően vették őrizetbe, majd másnap a kórházban a nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását. A férfi a bíróságon beismerő vallomást tett, azonban akkor még nem mondott le a tárgyalás jogáról. 

Korábban is majdnem megfojtotta

“Tibi nem akarta elengedni a lányom. Már egyszer egy párnával majdnem megfojtotta, akkor a közös 11 éves gyermekük kért segítséget. Andrea akkor neki köszönhetően megmenekült a haláltól” – mondta a tragédia után az áldozat édesanya.

Lemondott a tárgyalásról

Később egy beadványban jelezte, hogy mégis lemond, és elfogadja az ügyész által mértékes indítványként tett 13 év börtönbüntetést, amit teljes egészében le kell töltenie, mivel hozzátartozója sérelmére követte el az erőszakos cselekményt. 

Öngyilkossági hajlam

A bíró azonban nem fogadta el a vádlott tárgyalásról lemondó nyilatkozatát, mivel szükségesnek látta meghallgatni az elme- és pszichológus szakértőt, ugyanis adatok voltak a vádlott öngyilkossági hajlamára. 

10 évre ítélték el 

A Nyíregyházi Törvényszék a napokban 10 év börtönbüntetésre ítélte M.T. vádlottat emberölés bűntette miatt, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye alól és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést – írja a frissmédia.hu

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu