Kirúgja a Magyar Honvédség azt a 35 éves katonát, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár napja meg akart erőszakolni egy terhes nőt Miskolcon. A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az illetékes parancsnok.

Egyből támadott a katona

A Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk, a 30 év körüli nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a katona követni kezdte, majd rátámadt. Egy lépcsőnél mögé lépett, hátulról átölelte, majd lehúzta a földre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítségért kiabált

A katona a nyakánál fogva fojtogatni kezdte az áldozatát, hogy ne tudjon segítséget hívni. A földön fekvő nő még az erőszak ellenére is hangosan kiabált segítségért. A kiabálást egy járókelő is hallotta, de ő egyszerűen csak elsétált mellettük.

Próbálta elcsendesíteni

Erre a katona elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy ezzel csendesítse csendesítse. A nőt ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját.

Ellenált a nő

A férfi a nő mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét. A terhes nő folyamatosan ellenállt, de közben sikerült felhívnia a segélyhívó központot.

Futva menekült a katona

Az elkövető ettől megijedt, abbahagyta a tettét, majd elvette a nő telefonját és táskáját – amelyeket később eldobott –, és futva elmenekült.

Nem lett baja a babának

A megtámadott nő férje szerint a felesége csak a lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem erőszakolták meg – írta a Blikk. A megtámadott nő több sérülést is szerzett, a nyakán látszódnak a fojtogatás nyomai. A nőgyógyász szerint a születendő babájuknak nem esett bántódása.

Posztolt a nő férje

A támadással kapcsolatban a férj egy Facebook-posztot is megjelentetett hasonló üzenettel az Új Miskolcon Láttam elnevezésű csoportban.

„Nem vagyunk biztonságban”

„És most a lényeg: nem vagyunk biztonságban! Se fényes nappal, se akkor, ha vannak járókelők az utcán. Az emberek jelentős része nem segít a másiknak, ezt már sokadjára tapasztaljuk.”

Segítsünk egymásnak!

“Mindenki belemélyed a telefonjába, vagy zenét hallgat, miközben az is lehet, hogy tőle 2-3 méterre valakinek épp óriási szüksége lenne a segítségére! Emberek! Ezt így nem lehet! Arra kérlek Titeket, hogy figyeljünk egymásra! Segítsünk egymásnak! Legyünk embertársai a másiknak!”

Mindent tagad

Az őrizetbe vett férfi tagadta a tettét, és azt állítja, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció