Mindnyájunk példaképe lehet a 8 éves kisfiú. Nagy Norbert nagymamája életét mentette meg azzal, hogy riasztotta a 112-t, sőt még a szívrohamot kapó asszony újraélesztését is megkezdte. A nagymama állapota válságos.

Együtt játszottak

Norbi nagyijával ország-várost játszott dégi házukban, mikor a 65 éves asszony eszméletlenül zuhant hátra a székével. A nagymama és unkája csak ketten voltak otthon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem ijedt meg a kisfiú

Norbi apukája Franciaországban dolgozik, édesanyja, Erzsébet pedig a munkahelyén volt. Az alsós srác azonban a pánik helyet rögvest cselekedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal tárcsázott

Megpróbálta szólítgatni a nagymamáját, amikor nem válaszolt, azonnal hívta a mama telefonján a 112-t. Ők mondták el, hogy mit tegyen. Norbi pontosan követett minden utasítást, megpróbálta mellkaskompresszióval újraéleszteni a nagymamáját.

Segítséget hívtak

Mikor nem sikerült, szó nélkül tovább rohant segítségért a szomszédba, közben anyukáját is felhívta. Egy idős nő volt ott, aki átment segíteni, megpróbálták a nagymamát székestől felállítani, de nem tudták. Ekkor Norbi a nagyija mellett maradt, a szomszéd kirohant az utcára segítségért, és az első megállított autóst vitte be, hogy segítsen.

Órákig küzdöttek

A kiérkező mentősök órákon át harcoltak a nagymama életéért, aki végül szállítható állapotba került, és mentőhelikopterrel kórházba vitték. Az asszony állapota válságos.

Búcsú

A nagymama ma reggelre agyhalott állapotba került, ezért a két külföldön élő gyermeke már útnak is indult, hogy búcsút vegyen tőle.

„Büszke vagyok”

Nagyon-nagyon büszke vagyok a kisfiamra – erről beszélt Norbi anyukája könnyes szemmel. Erzsébet elmondta, hogy Norbi végig a nagymamája mellett volt.

„Ő a legfontosabb nekem”

Végig meg voltunk ijedve, de a nagymamám volt a legfontosabb. Végig ott voltam mellette. Szeretném azt hinni, hogy tudta, hogy ott vagyok, és ez segített neki – mondta Norbi. A fiú nagyon szereti nagymamáját, akivel a délelőttöket töltötte – írta a Bors.

Nem sikerült megmenteni

Tudom, hogy megmentettem az életét, de mégsem sikerült megmentenem – mondta szomorúan a kis hős, akit anyukája tanított meg a segélykérés menetére.

Fontos a gyors segítség

Norbi anyukája azután magyarázta el fiának a segítséghívás fontosságát, miután a mentősök tavaly közzé tették a talpraesett, 5 éves gyermeket, aki anyukájának hívott mentőt. A rendőrség arra kérte a szülőket, tanítsák meg a gyerekeket a segélyhívó helyes használatára.

Így hívott segítséget tavaly az 5 éves kislány, Norbinak is ez segített:

Mindent elmagyaráztak Norbinak

Akkor átfutott a fejemen, hogy itt vagyunk ketten, bármikor, bármi történhet nálunk is, így fontosnak tartottam, hogy Norbi is megismerje, hogyan hívhat segítséget. Többször is meghallgattuk együtt azt a felvételt, és elmagyaráztam, mit tegyen, ha ilyen helyzetbe került – mondta Erzsébet, az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció