Amikor szóba kerül a pizza, szinte kivétel nélkül mindenki tudja, hogy ez a finomság a világ melyik szegletéből származik. Márpedig ki tudhatná jobban a legjobb pizzakemencékhez a receptet, mint azok, akik az eredeti pizzát is készítették? 

Az Alfa Forni kemencék iskolapéldái a modern sütőkemencéknek. Cikkünkben bemutatjuk, milyen előnyei vannak a modern kemencékek, és miért érdemes bárkinek beszereznie egy ilyet.

Kinek érdemes pizzakemencét vásárolnia?

A pizzasütés egyre elterjedtebb szokássá válik a kerti partikon kis hazánkban is. Nem csoda, hiszen könnyen előkészíthető, nem igényel túl nagy szakértelmet sem, ráadásul végtelen számban variálható végeredményt kaphatsz. De ehhez nem árt, ha van otthon egy megbízható pizzasütő kemence. 

Te is szeretnéd magad elkészíteni a pizzát a szeretteidnek? Nézd meg a Grillplaza.hu oldalán található pizzasütő kemencéket, és találd meg azt a modellt, amivel kihozhatjátok egymásból a maximumot!

Milyen ételek készülhetnek a pizzasütő kemencében?

Akik attól tartanak, hogy egy idő után megunják a pizzát, és nem fogják többet használni a kemencéjüket, azok számára jó hír, hogy egy-egy hasznos kiegészítő segítségével újabb és újabb funkciókat lehet adni a kerti sütögetőnek. 

Alapvetően is bármit el lehet készíteni a modern pizzakemencékben, amit a hagyományos épített verziókban is, de egy barbecue szett segítségével minden olyasmire is képesek lesznek, amire egy hétköznapi grillsütő.

Ennek értelmében tehát a pizzán kívül kiválóan készíthetőek a kemencében még a kenyérfélék, lepények, kalácsok, de akár húsok, zöldségek, vagy halételek is.

Mitől működnek remekül a modern kemencék?

A legújabb kemencék telepítéséhez már nem szükséges hosszas építkezés. Elegendő csupán megvásárolni ezeket a remek sütögetőket, és lerakni a tervezett helyükre, ráhelyezni a hozzá tartozó kéményt, és készen is vagyunk. 

A működésüket mérnöki precizitás és pontos tervezés jellemzi. A kemencék formája garantálja, hogy minél jobb legyen a hővezetése, a magas minőségű felhasznált alapanyagok pedig segítenek, hogy a termelt hő a lehető legtovább maradjon bent a sütőben. 

A modern kemencék begyújtása

A hagyományos kemencék egyik legnagyobb hátránya, hogy aránytalanul nagy idő és energia befektetésére van szükség ahhoz, hogy elérhesd a szükséges üzemi hőmérsékletet. Ez akár 4-5 órányi folyamatos odafigyelést és gondoskodást is jelenthet. 

Ha figyelembe vesszük, hogy miután ezt elértük, megeshet, hogy csak fél órát fogjuk használni a kerti sütögetőt, akár időpocsékolásnak is tűnhet a felvezetés.

Ezzel szemben a modern kemencék esetében az üzemi hőmérséklet elérése akár 10-15 perc alatt is elérhető, és ezen akár 2-3 perc alatt is elkészíthetsz egy pizzát.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!