Miután megölte és elásta édesanyját, megreggelizett és elintézett egy banki ügyet a Békés megyei férfi. Az ügyészség elrendelte 1 hónapra letartóztatta a gyanúsítottat.

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves csorvási férfi letartóztatását, aki csütörtök reggel egy késsel megölte édesanyját, majd holttestét elásta.

A férfi 2020. július 16-án, a reggeli órákban csorvási lakóhelyén ököllel több alkalommal megütötte a vele együtt élő 62 éves édesanyját, aki a földre esett. Ekkor magához vett egy  megközelítőleg 30 cm hosszú kést és azzal az asszonyt több alkalommal a hátán és nyakán megszúrta. A bántalmazás az idős nő halálához vezetett.

Ezután a férfi a holttestet elásta, a vért feltakarította, az ehhez használt eszközöket elmosta, illetve eltüntette. A gyilkossághoz használt kést feldarabolta és a szennyvízcsőbe dobta.

Aztán megreggelizett, miközben arra az álláspontra jutott, hogy „ezt úgysem lehet megúszni”, ezért egy banki ügyintézés és a családtagok felkeresése után, a délutáni órákban feladta magát a rendőrségen.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a várható büntetés mértékére tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert a terhelt a bizonyítás meghiúsítása, megnehezítése érdekében a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítette, illetőleg elrejtette. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

Kiemelt kép: helyszínelés a csorvási házban – Forrás: police.hu