Egy férfi holttestét találták meg Szombathelyen, saját otthonában. Az egyik társasházában a tűzoltók törték fel az egyik lakást, miután bejelentést kaptak, hogy hosszabb ideje nem adott magáról életjelet az ottlakó férfi.

A 112press úgy tudja, az egyik egészségügyi intézményből érkezett a jelzés, hogy egy idős páciensről  hosszabb ideje nem tudnak, a hatóságok, emiatt próbálták elérni a nyolcvan év körüli férfit, vagy hozzátartozóit. Az eset pénteken történt Szombathelyen, a Rohonci utcában.

Ezután döntöttek úgy, hogy betörik a lakás ajtaját. A megerősített ajtó betörése után a szagokból egyértelmű volt, hogy a mentőknek már nincs dolguk a helyszínen. A férfi több hete, vagy akár több hónapja halott lehetett.

Azt a házban élők is elmondták, hogy régen látták a férfit, aki korábban rendszeresen tolta a kerékpárját, vagy kötekedett a házbeliekkel.

„Mindenkit elmart maga mellől, beleértve a fiát is. Aki segíteni próbált neki, arra rászállt és utána sokat piszkálta, ezért a legtöbben tartották tőle a távolságot. Úgy tudom, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt. A második felesége súlyos betegségben halt meg sok évvel ezelőtt, G. bácsi azután omlott össze” – mondta az egyik szomszéd.

Az idős férfinek több konfliktusa is volt a lakókkal, illetve a takarítónővel. Előfordult, hogy elvesztette a lakáskulcsát és a játszótéren aludt, illetve a Perint patakba járt fürdeni, amíg egy lakó rá nem kérdezett, mi a baj. Majd a közös képviselő lakatost hívott és bejutott a saját lakásába.

A férfinek többen is próbáltak segíteni, de nem hagyta. Volt, hogy lopással vádolt valakit, miközben csak elfelejtette, hogy hol zárta le a kerékpárját.

A tűzoltók légzőkészülékben vizsgálták át a lakást, amit a holttest elszállítása után majd fertőtleníteni kell. A nagyon jól záró műanyag nyílászárók miatt fordulhatott az elő, hogy senki nem érezte a kellemetlen szagokat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press