Mire megérkeztek a szomszédok, már csak a férfi lábszára volt meg – ezt vallotta korábban az a fiatalember, aki kalapáccsal verte agyon az édesapját, majd egy hordónyi kénsavba tette a holttestet. A fiatalember Anglia egyik elitegyetemén tanult, egy kis időre érkezett haza, majd karanténba került. A bezártság alatt veszett össze apjával, ezután történt a tragédia.

Híres egyetemen tanult

Az esetről korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, miszerint az évek óta Angliában élő F. G. K. a szigetország egyik legnevesebb egyetemén folytatta tanulmányait, éppen master-képzésre készült, amikor 2020 augusztusában, a covid-járvány kellős közepén hazajött Magyarországra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itallal ünnepelték a karantén végét

A fiatalember és apja házi karanténba került, 14 napot kellett volna a lakásban eltölteniük, amelyből tizenhárom minden baj nélkül el is telt. A pokol az utolsó napon szabadult el, amikor úgy döntöttek, hogy némi alkohol fogyasztással ünneplik meg a közelgő „szabadulást”.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kalapáccsal indult felé az apja

„Én alig ittam valamit, apám viszont felöntött a garatra. A vita akkor robbant ki, amikor alpári módon elkezdte szidni az édesanyámat, mire én közöltem vele, ő is erősen hibás abban, hogy elváltak. Erre dühében felkapta az ablakpárkányon lévő kalapácsot és elindult felém” – mondta tette után a fiatal férfi.

Kalapáccsal ölte meg az apját

A vádirat a fiatalember ekkor ököllel fejbe vágta az apját, rálökte az ágyra, majd elvette tőle a kalapácsot, és olyan erővel fejbe vágta vele kétszer, hogy a helyszínen meghalt.

Kénsavba tette a holttestet

A férfi a spájzban tárolta az apja holttestét, de meg akart szabadulni tőle, ezért 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót rendelt. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta.

Már csak a lábszára volt ép

A cselekménye rendkívül szúrós szaggal és bűzzel járt, ezért a szomszédok bejelentésére kiérkező rendőröknek elismerte apja megölését. „Az elviselhetetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és ők hívták ki a rendőröket is. Mire megérkeztek, már csak apám lábszára volt ép” – idézte fel a szörnyű részleteket korábban a férfi.

Személyesen akarta elmondani

„Angliában élő édesanyáméknak telefonon nem mertem elmondani, hogy mit tettem. Csak azt éreztem, minél előbb ki kell jutnom hozzájuk, mert ami történt, az csak személyesen tudom elmondani” – mondta a fiú.

Ostoba módon viselkedett

Úgy érezte, hogy mielőtt visszaindul Angliába, el kell tüntetnie a holttestet. Azt mondja, ma már tudja, hogy nagyon ostoba módon viselkedett. Sosem volt rendőrségi ügye, az agresszív viselkedés sem jellemző rá.

Börtönben van

„Ahelyett, hogy mondjuk Cambridge-ben vagy Oxfordban egy multinál lennék rendszergazda, egy börtönben várom a tárgyalásomat” – mondta a férfi.

Tíz évet kértek rá

A fiatal férfi emberölés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. Tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri tettét.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illsuztráció