Évszázadok óta méltán híres és világszinten kiemelkedő jelentőségű a hévízi forráson keletkezett gyógytó és a medrében található gyógyiszap. Kezdetben csak a környező kisebb települések, falvak ismerték szinte csodatevő hatását, majd fokozatosan egyre több helyre eljutott a híre.

Mára már nemcsak a kontinensünkön, hanem világszinten híres ez az Európában egyedülálló természeti jelenség, ahová ezrek járnak gyógyulni évtizedek óta. A városban a turizmus a fő bevételi forrás, számtalan szálloda épült kihasználva a közelben fúrt kutak vizének jelentőségét, ami gyakorlatilag ugyanolyan összetételű, mint maga a Hévízi-tó.

A kellemest a hasznossal

Aki először téved Hévízre, nem biztos, hogy tud választani a szállodák közül. Amennyiben nem kimondottan a gyógyulás az egyetlen cél, hanem más aktív kikapcsolódási szempontok, akár szépészeti szolgáltatások igénybevétele a fontos, akkor érdemes átböngészni a Hotel Európa Fit****superior ajánlatait, melyek azontúl, hogy bővelkednek számos programban a szabadidő változatos eltöltésére, részletezik a nemrégiben felújított wellness- és spa élményvilág lehetőségeit is.

Az ajánlatokat olvasva észre lehet venni, hogy korosztálytól függetlenül meg tudja itt találni minden vendég a számára megfelelő kikapcsolódási módot, miközben gyógyulni tud a Hévízi-tó iszapjához köthető kezelések segítségével.

Az Európafit saját fúrt kúttal rendelkezik, melynek vize 39-42 Celsius-fokos, és a jellegzetes kénes illatfelhőjét már a fürdők bejáratánál is lehet érezni.

Ajánlás a gyógyvíz összetétele alapján

A Hévízi-tó alapvetően a kalcium-magnéziumos, a hidrogénkarbonátos és a kénes termálvizek csoportjába sorolható, de emellett számos ásványi anyag fellelhető benne, és meg kell még említeni azt is, hogy alacsony radontartalma miatt enyhén radioaktív is.

Ennek kapcsán a vizet nem kimondottan gyógyulás céljából igénybe vevők számára fontos információ, hogy gyermekeknek 12 év alatt nem ajánlott a fürdőzés, felnőttek számára pedig egyidejűleg a 20 perces intervallumokat ajánlatos megszakítani pihenőidőkkel.

A vízben való fürdőzés kifejezetten ajánlott reumatikus mozgásszervi és gyulladásos ízületi és gerincpanaszokkal érkezőknek, ez utóbbiaknak már a nyugalmi stádiumban természetesen. Valamint egyes bőr- és nőgyógyászati betegségek esetén is javallott.

A kontraindikációkat is figyelni kell!

Mint minden gyógyvíz esetében, figyelni kell azt is, hogy mire jó, de az ellenjavallatokat is át kell olvasni, hiszen ami az egyik betegségnek jót tesz, árthat a másiknak, és így van ez embertípusoknál is, érzékenység szempontjából.

Kerülni kell a fürdőzést, ha valaki valamilyen daganatos betegségen esett át, akut gyulladásokkal vagy keringési zavarokkal küzd. Indulás előtt mindenképpen érdemes konzultálni a vendégnek saját orvosával, de az Európafitben is kérhet szakorvosi segítséget. Ne felejtsük a gyógyiszap áldásos hatásait sem, amik a kinyert iszaprétegből iszappakolások révén gyógyítják szervezetünket.

A hévízi gyógyvíz és gyógyiszap jelentősége

Évszázadok óta méltán híres és világszinten kiemelkedő jelentőségű a hévízi forráson keletkezett gyógytó és a medrében található gyógyiszap. Kezdetben csak a környező kisebb települések, falvak ismerték szinte csodatevő hatását, majd fokozatosan egyre több helyre eljutott a híre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.