Egy hónappal ezelőtt interjút adott az a nő, akit szombat este élettársa halálra vert Jobbágyiban. A nógrádi nő arra panaszkodott, hogy párja folyamatosan bántalmazza, akkor 7 bordája tört el. Erikára a szomszédban élő barátnője talált rá, a nő akkor már nem élt.

Holtan találtak egy nőt

Holtan egy találtak egy nőt Jobbágyiban a lakásán – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n vasárnap reggel. A nő haláláról szombat este állampolgári bejelentés nyomán értesült a rendőrség. Az esettel kapcsolatban felmerült az idegenkezűség gyanúja, amelyet a helyszínen megjelent igazságügyi orvosszakértő is megerősített.

Őrizetbe vették élettársát

A nő 59 éves élettársát a rendőrség halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt büntetőeljárást indított, miután gyanúsítottként hallgattak ki, és őrizetbe vettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Barátnője talált rá

Az 54 éves nőre a szomszédban lakó barátnője talált rá. A falubeliek szerint előre megjósolható volt a tragédia, hiszen a férfi már többször súlyosan bántalmazta a nőt.

Nyilatkozott a bántalmazásról

A gyilkosság áldozata egy hónappal korábban még arról beszélt a TV2 stábjának, hogy milyen brutálisan megverte az élettársa. Képeken is megörökítette a bántalmazás nyomait: a lába és a keze is tele volt kék-zöld foltokkal.

7 bordája tört el

„7 bordám eltört, tegnap jöttem haza a kórházból, aztán a rendőrségre kellett menni, őt meg elvitték. Beszóltam neki, hogy nem vagy idevaló, nem jó, ahogy viselkedsz és akkor nekem esett, a hajam is megtépte, tört-zúzott, az ablaküvegek be vannak törve, szét vannak zúzva a lámpák” – nyilatkozta akkor az áldozat. 

Késsel támadt a nőre

A férfi akkor késsel támadt a most meggyilkolt nőre. Augusztusban a szomszédok hívták a rendőrséget, akiknek csak nagyon nehezen sikerült megbilicselniük az őrjöngő férfit. A rendőrség súlyos testi sértés és garázdaság miatt indított ellene büntetőeljárás, de nem vették őrizetbe. Az ügy pedig szombat éjszaka tragédiával végződött.

Segíteni próbált

„Éjjel-nappal verte” – mondta az egyik szomszéd az ATV-nek a gyilkosság után. A szomszédasszony, aki szombat este sokadszorra is hangos veszekedésre és sikoltozásra lett figyelmes. Azonnal átment, hogy segítsen a nőnek és kérdőre vonja a férfit, azonban az 54 éves áldozat akkor már mozdulatlanul feküdt a földön.

Nem hitte el, hogy meghalt

„Megmondtam az élettársának, hogy Erika meghalt, de csak azt mondogatta, hogy olyan nincs, nem halt meg. Majd megismételtem és mondtam, hogy hideg a keze. Ezután felraktuk az ágyra, de leesett, aztán megint felraktuk: ő a lábát fogta én pedig a fejét” – idézte vissza a tragédia napját Munkácsi Györgyné. A férfi nem menekült a helyszínről, a kiérkező nyomozók pedig azonnal őrizetbe vették.

12 évet kaphat

Meggyes Attila ügyvéd az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a férfi tettét nem szándékos emberölésnek tekinti a magyar jog, hiába halt meg az áldozat. Kiemelte, a rendőrség jelenleg halált okozó testi sértés büntette miatt nyomoz az ügyben. Amennyiben a férfit bűnösnek mondja ki a bíróság, akár 12 év börtönbüntetést is kaphat a tettéért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció