Amint arról decemberben a Kékvillogó is beszámolt súlyos baleset történt a 6204-es számú út 3-as kilométerszelvényében, Ercsi térségében. Egy személygépkocsi Ráckeresztúr irányából Ercsi irányába haladt, amikor lesodródott az útról és a menetirány szerinti bal oldali árokba hajtott, majd fának ütközött.  A baleset során a Ford márkájú gépkocsi utasait, egy 3 éves gyermeket és egy 35 éves nőt, a mentők kórházba szállították, azonban a háromgyermekes anya másnap a kórházban meghalt. Az autót a nő férje vezette, aki most amellett, hogy elvesztette a feleségét, valamint egyedül kell felnevelje a félárván maradt gyermekeit, egy hosszadalmas büntetőeljárásra is számíthat.

Az unokahúgát vitte haza

Ahogyan azt lapunk is megírta a baleset érintettje a Vasváron élő Sándor Levente és családja. A férfi éppen az unokahúgát fuvarozta haza, amikor a céltól néhány kilométerre lesodródtak a kocsijukkal az útról. A gyerekülésben helyet foglaló hároméves kislány és a biztonsági övvel bekötött sofőr karcolásokkal megúszta, de a hátul ülő felesége kirepült az ablakon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Gyorsabban ment a kelleténél

„Már besötétedett, és valószínűleg egy kicsit többel is mehettem a kelleténél. Hiába vagyok tapasztalt, rutinos sofőr, és hiába voltak téli gumik az autón, egy kanyarban a nyálkás útról lesodródtunk, elveszítettem az uralmat az autó felett” – idézte fel a baleset körülményeit a Blikknek Levente még korábban.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem volt bekötve a felesége

„Egy mélyebb árokba borultunk, a kocsi az oldalán pördült meg egyszer. A párom mögöttem ült hátul, nem volt bekötve. Az üvegen keresztül beverte a fejét egy fába és kiesett” – mondta akkor a háromgyermekes családapa.

Felelősnek érzi magát

„A halálba vittem a párom, ez a legnagyobb büntetés számomra. Aki fogja a kormányt, az felelős mindenért. Nekem semmi bajom nem lett, de bárcsak én haltam volna meg a párom helyett”.

Nem tudott segíteni a feleségén

A 46 éves férfi azt mondta, hogy a baleset után próbált beszélni feleségéhez, de már nem tudott segíteni rajta. „Akkor még bíztam benne, hogy túlélheti, de gyorsan elszállt minden remény”.

Három gyermeket neveltek

A baleset után sokáig küzdöttek a nő életéért, végül a székesfehérvári kórházba szállították, ahol másnap reggel elhunyt. A tragikus sorsú Marianna és férje három gyermeküket neveltek, a 6 éves Noémit, a 11 éves Rékát és a 13 esztendős Flóriánt.

Az egyik gyerek autista

Flórián autista és több mentális betegséggel is küszködik, ezért egy speciális iskolába jár, és az átlagosnál is több figyelmet igényel. A mindössze 35 éves édesanyjuk minden szeretetet, támaszt megadott a gyerekeknek, ő volt a család központja, az ő szerepét most a férjének kell átvennie.

El tudott búcsúzni feleségétől

„A kórházban még elbúcsúzhattam tőle, de életem legnehezebb feladata csak ezután következett. A gyerekeket leültettem, majd elmondtam nekik a szörnyű igazságot, hogy az anyukájuk nem jön haza többé. A kocsi jócskán összetört, de még használható. Viszont én biztosan nem vezetem többé”. 

Kapcsolódó:

Eljárás indult az ügyben

A Blikk a tragédia kapcsán most azt írja, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat eljárás az ügyben, a baleset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

Akár 5 évet is kaphat

“Halálos baleset esetében egytől öt évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Az enyhítő körülmények esetében kifejezetten figyelembe lehet venni, ha a vádlott kiskorú gyerekek eltartásáról gondoskodik, akik ráadásul nemrég veszítették el az édesanyjukat. Abban az esetben, ha az ítélet nem haladja meg a két évet, a bíró fel is függesztheti annak végrehajtását, így elképzelhető, hogy a férfinak nem kell bevonulnia” – moondta a lapank egy, az ügytől független jogász, dr. Tran Dániel.

Tudja, mi vár rá

A tragédia okozója, a férj, Sándor Levente pontosan tudja, hogy hibázott, illetve azzal is tisztában van, hogy büntetőeljárás vár rá, azonban elmondása szerint eddig csak a belesetet követően, a helyszínen hallgatták ki a történtek kapcsán.

Minden sokkal nehezebb

“Minden sokkal nehezebb, de sodródunk az árral. A családom részéről sok segítséget kapok, és a rokonok, ismerősök is mellettünk állnak. Könnyű mondani, hogy talpra kell állni, de ha valaki ebbe a helyzetbe kerül, ebben a cipőben jár, akkor egészen másképp látja majd a helyzetet. Az élet nem áll meg, a gyerekeimért mindent megteszek, nem adhatom fel. Ezt észben kell tartanom” – mondta elkeseredetten a férfi a portálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik