Nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan feladat a számunkra legjobban megfelelő kültéri kamera megtalálása. Ezek a biztonság megteremtéséhez nélkülözhetetlen eszközök az élet számos területén alkalmazhatóak, legyen az magáncélú vagy üzleti felhasználás. Lássuk milyen jellemzőik vannak!

Kültéri kamerák, nem csak ipari felhasználásra

Korábban gyakorlatilag kizárólag ipari létesítményeket védtek biztonsági kamerákkal. Ennek főleg a magas beszerzési és beszerelési ár volt az oka. Azonban mára jelentősen nőtt a felhasználási területek száma, mely nagymértékben köszönhető az árak csökkenésének.

Ráadásul ma már olyan kiváló technikai tudással rendelkeznek ezek a rendszerek, hogy igazán prémium minőségű biztonságtechnikai eszközökről beszélhetünk, elég csak a Fisotech kültéri kamerákra gondolni. Nézzük is meg, hogy melyek a legjobb jellemzőik.

A kiváló kültéri kamerák jellemzői

Lévén nem zárt helyre kerülnek elhelyezésre, ellen kell álljanak a szélsőséges időjárási körülményeknek. Nyáron a forróságnak és az erős UV sugaraknak, télen pedig a fagypont alatti hőmérsékletnek. A kettő között pedig a szakadó esőben is tökéletesen kell működniük. Egy minőségi kültéri kamera ezt tudja, épp ezért lehet őket akár hűtőkamrában vagy pékségekben is alkalmazni.

Nem csak a környezeti hatásoknak, de bizony a rongálási kísérleteknek is ellen kell álljanak. Eleve elérhetetlenül magasra érdemes őket elhelyezni, de ha mégis hozzáférnének, akkor robusztus kialakításukkal, minőségi és erős anyagaikkal vandálbiztosnak kell lenniük. Biztosítani kell a távolról történő 0-24-es hozzáférést. Jellemzően ezt a modern termékek már egy ingyenes okostelefonra telepíthető applikáció segítségével oldják meg. Így a nap bármely szakában, a Föld bármely pontjáról ellenőrizhető, hogy mi történik a megfigyelt területen.

A felvételeket nemcsak élőben kell követhetővé tenni, de rögzíteni is kell azokat, hogy később bármikor visszanézhetők legyenek. Ehhez használhat a rendszer valamilyen felhő alapú tárolási megoldást vagy egy hálózati videó rögzítőt is. Hogy valóban folyamatos megfigyelésre legyen képes egy kültéri kamera, szükség van éjjellátó funkcióra is. A modern berendezések automatikusan képesek átváltani, amikor érzékelik a fényerő csökkenését.

Mindezt megkoronázza az a tény, hogy nagyon könnyen és gyorsan lehet őket telepíteni, akár szakember bevonása nélkül is.

Mindig az igényeinknek megfelelő kültéri kamerát válasszunk!

Vannak olyan típusok, melyek kábel mentesen, wifin keresztül kommunikálnak a rögzítő egységgel. Emellett olyan készüléket is vásárolhatunk, ami beépített akkumulátorral rendelkezik, és napelem is van hozzá, így folyamatosan biztosítva van az áramellátása.

A fent említett tulajdonságok és jellemzők mindegyike kiváló. Azonban nem feltétlenül van szükségünk mindegyikre. Érdemes viszont ismernünk ezeket, mert így tudjuk majd kiválasztani azt a kültéri kamera típust, ami számunkra a legmegfelelőbb mind közül.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a kameradepo.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.