Ha még kezdők vagyunk a kertészkedésben, sok fogalommal és eszközzel meg kell ismerkednünk ahhoz, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni növényeinkből. Cikkünkben az agroszövet jellemzőit és funkcióit mutatjuk be, így ha Ön is meg szeretne ismerkedni ezekkel, tartson velünk!

Az agroszövetről dióhéjban

Agroszövetnek nevezzük azt a könnyű, szintetikus anyagot, amelyet a kertészetekben a növények védelmére és termesztésére használnak. Kiemelten fontos óvnunk őket, például azokban az esetekben, amikor a növények fejlődésük során betegségeknek, kártevőknek, vagy éppen vadkárnak vannak kitéve, de ezenfelül még számos hasznos funkciója lehet. 

A Szentiváni kertcentrum kínálatában megtalálható agroszövetek különféle méretekben, anyagösszetételben és vastagságban érhetők el, így szinte minden típusú igényt ki tudnak elégíteni. Az anyagukról fontos tudni, hogy légáteresztő, így nem akadályozza növényeink fejlődését, hiszen mind a víz, mind pedig a levegő át tud jutni rajtuk. A telepítésük és az alkalmazásuk is rendkívül egyszerű, így akár kezdőként is meg tudunk birkózni a felhelyezésükkel. Rögzítésük történhet építőelemekkel, vagy csíkkal is, amelyet követően nem kell aggódnunk az esetleges elmozdulás miatt.

A legfontosabb funkciók

Az agroszövetek igen sokoldalúan tudnak viselkedni, így kellőképpen népszerű anyagnak számítanak, amelyek által több problémának is elejét tudjuk venni. Kiválóan alkalmazhatók például talajtakarásra, aminek köszönhetően meg tudjuk akadályozni a gyökeresedést. Emellett pedig hatékonyan segíthetnek a gyomok visszaszorításában is, ami mindenképpen egy plusz előnyt jelent. 

A talajtakaró fólia támogatást nyújt a növényeink környezeti hatásokkal szembeni védelmében is. Ha tudunk, válasszunk olyan típust, ami ellenáll az UV-sugárzásnak, így lesz igazán 100%-os a biztonság. Az agroszövet használatával ugyanis egyúttal védhetjük kertünk lakóit a túl erős napfénytől, illetve a kihűléstől, széltől, fagytól is. 

Miért számít ez a leghatékonyabb megoldásnak?

Sokan használnak szerves mulcsokat a talaj betakarására, így felmerülhet a kérdés, hogy melyik eljárás számít hatékonyabbnak? Bár elmondható, hogy a mulcs is ideális erre a célra, számolnunk kell azzal, hogy ez az anyag igen hamar lebomlik, így időről időre szükség lesz a pótlására. A fóliát ezzel szemben elegendő egyszer telepíteni, mégis biztosított a tartóssága.

Az agroszövet egy sokoldalú eszköz, amit számos okból alkalmazhatunk kertünkben. A talaj megfelelő letakarásával könnyedén érhetünk el igen látványos eredményeket, ami a szebb és egészségesebb növényekben, illetve a termékenyebb talajban nyilvánul meg, egyúttal pedig búcsút inthetünk a nemkívánatos gyomoknak is. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a kertesontozes.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.