Segíthet a választásban, ha tudjuk, milyen szempontok fontosak. A trendek változnak, de a hagyomány továbbra is erősen jelen van, mind az anyag-, mind pedig a formaválasztékban. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy 2022-ben milyen a tökéletes karikagyűrű.

Tisztázzuk a fogalmakat!

Miben különbözik egymástól a jegygyűrű, a karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű? A jegygyűrű nem más, mint amit eljegyzésre használnak, és ezt korábban a párok közösen választották ki. Azt a gyűrűt, amit lánykéréskor a férfi felhúz a párja ujjára, eljegyzési gyűrűnek hívják – ebben az esetben csak a hölgy kezére kerül ékszer, majd a házasságkötéskor újabb gyűrűt húznak egymás ujjára. Ez utóbbit nevezik karikagyűrűnek, ami hagyományosan sárgaaranyból készült. Érdemes körülnézni az Ékszerpalota karikagyűrű kínálatában, itt mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő modellt.

A méret a lényeg

Nagyon fontos, hogy eltaláljuk a méretet, mert utána megkímélhetjük magunkat az utólagos módosításoktól. Ha meglepetés a gyűrű, akkor érdemes egy már meglévő gyűrűhöz mérni, ha pedig egyszerre választják ki, akkor a szakember segítségével veszik le a méretet az ujjakról. Így nem lehet elhibázni.

Anyagválasztás

Lapunknak az Ékszerpalota szakértői elmondták, hogy ma már nem csak a sárgaarany uralja a terepet. A párok szívesen választanak fehérarany és rozéarany ékszereket is. Egyre népszerűbbek a platina, nemesacél és palládium gyűrűk is, díszítésnek pedig ott a gyémánt, a színes féldrágakövek és a cirkónia. 

Családi hagyományok

Sok családban él még a hagyomány, miszerint az anyuka vagy a nagymama eljegyzési gyűrűjét kapja meg a leendő feleség, és azt viszik tovább generációkon keresztül. Ennek különösen erős érzelmi töltete van, hiszen egy örökséget kap meg a menyasszony.

Egy kis extra

Aki igazán különleges gyűrűt szeretne, az akár készíttethet is magának. Ilyenkor az ékszerész személyre szabja az egyéni igények szerint az ékszert. Ilyenkor anyagban és díszítésben is kevesebb a megkötés, árban viszont kissé borsosabb költségvetéssel kell számolni. 

Allergia

Allergiásoknak is van megoldás, méghozzá a megszokott ötvözőanyagok más anyaggal való helyettesítése. Kevesen tudják ugyanis, hogy az allergiát nem az arany váltja ki, hanem általában a nikkel és a réz, amit ötvözőanyagként használnak. Ezeket ki lehet váltani a palládiummal, ami nem okoz allergiás reakciót.

Ékszertanácsadás

A nagyobb ékszerüzletekben a szolgáltatás része, hogy ékszertanácsadó segít kiválasztani a tökéletes gyűrűket. A választás nagy kihívást jelenthet, még azoknak is, akik kiforrt stílussal rendelkeznek, hiszen mind a jegygyűrű, mind pedig a karikagyűrű egy életre készül. Kérdezzük bátran a szakembereket!

A karikagyűrű örök darab, ami az összetartozásunkat szimbolizálja. Már az ókor óta megvan a hagyománya, kis változásokkal azonban személyre szabhatjuk, egyedivé tehetjük, hogy igazán a miénk legyen. Az Ékszerpalotánál minden részletre figyelnek, hogy a hozzájuk fordulók biztosan megtalálják az ő saját gyűrűjüket, legyen az karika, eljegyzési vagy jegygyűrű. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.