A baleset helyszínének közelében élt az a 17 éves férfi, aki hétfő reggel kisteherautójával, a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. A jármű a szegedi IC-vel ütközött. R. Bencét a tűzoltók szabadították ki az autó roncsai közül, de akkor már halott volt. Testévre a Facebookon búcsúzik tőle.

Halálos vasúti baleset

Életét vesztette Cegléden a Dohány utcai vasúti átkelőben egy 17 éves fiatalember hétfő reggel. A férfi mikrobuszával a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity elé hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínen szörnyethalt

R. Bence a közelben élt és rendszeresen közlekedett a helyszínen. A teherautóba szorult férfi már nem élt, amikor a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kiemelték a járműből.

Pirosat mutatott a jelzőlámpa

A Mávinform közleménye szerint a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott, a vonaton senki sem sérült meg. Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérték, onnan egy másik vonattal utazhattak tovább.

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: police.hu

Gyászol a család

A fiút családja gyászolja. “Nem mehettél el testvérem” – írta a mindössze 17 éves fiatal testvére. “Kedves ismerőseim! Egyetlen Kisöcsém ma felköltözött az angyalok közé. Kérjük szépen, hogy ne hívogassák Édesanyámat!” – kérte a fiatal nő gyászában. 

Tavaly is történt itt egy baleset

Legutóbb 2021. április 21-én egy idős nőt gázolt el a Nyugati pályaudvarra tartó Feszty InterCity ugyanezen a helyszínen. Az átkelő sajátossága, hogy több vágányon kell a közlekedőknek átkelni és az egyiknél jelzőkaros sorompó is van, néhány méterre a baleset helyszínén pedig jelzőlámpa található – írja a cegledipanorama.hu.

Helyiek használják az átkelőt

Az átjárót leginkább helybéliek, vagy a Bürgeház dűlőben dolgozók használják, akik figyelmét megoszthatja ez a sajátosság.

Kampányt indított a MÁV

Figyelemfelkeltő vasútbiztonsági kampányt indított a balesetek visszaszorítása érdekében még áprilisban a MÁV.  Idén drasztikusan nőtt a vasúti átkelőkben történt balesetek száma. Áprilisig 16-an haltak meg vasúti balesetben, míg tavaly egész évben 17-en. 

Figyelmetlenség okozza a baleseteket

A MÁV csaknem 7700 kilométer hosszú vasúthálózatot működtet, amelyen több mint 3600 vonat jár; 5500 olyan átjáró van, amelyben a közúti és a vasúti hálózat keresztezi egymást, ezeknek mintegy felében csak a vasúti átjáró kezdetét jelző, piros-fehér andráskereszt van. A MÁV akkori vezérigazgatója azt mondta, sajnos a példák azt mutatják, hogy mindig figyelmetlenség vezet a balesetekhez.

Nincs az az élethelyzet

„Nincs olyan élethelyzet, amelyben megéri egy pirosan villogó lámpa vagy lehajtott félsorompó ellenére behajtani a vasúti átjáróba, mert tragikus baleset történhet” – mondta akkor az azóta elbocsájtott Homolya Róbert.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Police.hu