Egy német férfi tett bejelentést a rendőrségen június 4-én délután, miszerint egy olaszországi településről elloptak két, körülbelül tízezer euró értékű kerékpárját. A tulajdonos azt is elmondta, szerinte a bicikliket valószínűleg Romániába akarják vinni a tolvajok.

Ellopták a kerékpárjait

Egy német férfi hívta fel a 112-es segélyhívót azzal, hogy június 4-én, délután egy olaszországi településről ellopták két, körülbelül 10 ezer euró értékű kerékpárját. Elmondta, úgy tudja, hogy a bicikliket Csongrád megye határszakaszán keresztül, valószínűleg Romániába akarják vinni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Intézkedtek a rendőrök

A férfi bejelentésére reagálva a Nagylaki közúti határátkelőhelyen az egyenruhások 15 óra 10 perckor megállítottak egy autót, amiben három román férfi utazott. A kocsi rakterében matraccal letakarva a rendőrök nemcsak a két ellopott biciklit találták meg, hanem további három méregdrága – feltehetően szintén lopott – biciklit is megpillantottak.

Előállították az elkövetőket

A rendőrök az összes biciklit lefoglalták, míg a három román tettest előállították a Makói Rendőrkapitányságra.

Lefoglalták a bicikliket

Lefoglalt kerékpár – Forrás: Police.hu

Pénzmosás miatt indult eljárás

Az ügyben pénzmosás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A makói rendőrök nyomoznak, és megpróbálják azt is kideríteni, hogy a biciklik hogyan kerültek a román elkövetőkhöz.

Kaposváron egy besurranótolvajt fogtak el

A rendőrség információi szerint június 4-én, délután egy másik tolvajt is sikerült elfognia az egyenruhásoknak. Az 53 éves kaposvári férfi egy családi ház nyitott ajtaján keresztül osont be, ahonnan ellopott egy pénztárcát.

Hazaérkezett a tulaj

Amíg a kaposvári férfi a családi házban kutakodott az értékek után, hazaérkezett az ingatlan tulajdonosa. A tolvaj távozása közben megérkező tulajdonos megzavarta a lopást és rendőrt hívott.

Ez is érdekelhet

Őrizetbe vették a tolvajt

A körzeti megbízottaknak sikerült a helyszínen elfogniuk a besurranó tolvajt, aki előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a férfit, és őrizetbe vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lopott bicikli – Forrás: Police.hu