Szombat délután 16 és 18 óra között demonstrációt tartanak Budapesten az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Kossuth Lajos tér útvonalon. A tüntetés miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban és környékén.

Tüntetés lesz délután

Tüntetést tartanak Budapest belvárosában szombat délután 16 és 18 óra között, ezért jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Módosul a közlekedés

A BKK a közleményében azt írta, hogy a Kossuth Lajos téren színpadépítési munkálatok miatt várhatóan 8 és 11 között, majd este a tüntetők miatt 17:40 és 18:30 között a 2-es és a 2M villamosok a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos térig közlekednek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lezárják az Andrássyt

A közlekedési társaság hozzáteszi, hogy 15 órától lezárják az Andrássy utat a Rippl-Rónai utca és a Kodály körönd között. Emiatt előreláthatólag 17 óráig a 105-ös busz terelve, a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekedik.

Ezt az utcát is lezárják

A közlekedési társaság várhatóan 17 és 18 óra között lezárja a József Attila utcát is, ami miatt a buszok a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek.

Módosul a 16-os busz közlekedése is

A szombati tüntetés miatt 17 és 18 óra között  a 16-os busz csak a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között fog járni.

Lezárják a vonulás útvonalát

A BKK közölte azt is, hogy a tüntetés ideje alatt a vonulás útvonalát teljes szélességben lezárják. A demonstráció területére járművek nem hajthatnak be.

Ezeknek a járatoknak is módosul a menetrendje

A keresztirányú forgalmat a résztvevők vonulásának idejére megállítják, ezért az érintett járatok (az M3-as pótlóbusz, a 4-es és 6-os villamosok, a 70-es, a 72M, a 73M, a 76-os, a 78-as trolibuszok, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 105-ös buszok) megnövekedett menetidővel közlekednek.

Sokan használják szabálytalanul a buszsávokat

A rendőrség szerint a budapesti egyenruhások 62-szer intézkedtek a sofőrökkel szemben a buszsávok szabálytalan használata miatt. Azt írták, június 1-jén és 2-án ismét célzottan ellenőrizték a buszsávok szabályos használatát.

Megbírságolták a szabálytalankodókat

A közlemény szerint a kétnapos ellenőrzés során a rendőrök 53 sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot a buszsáv szabálytalan használata miatt. Két szabálysértési feljelentést tettek, valamint a piroson való áthaladás miatt két esetben bírságoltak. Mobiltelefon használata és bukósisak hiánya miatt egy-egy esetben szabtak ki bírságot, míg egy vezetéstől eltiltott sofőrrel szemben büntetőeljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Andrássy út – Forrás: BudaPestkörnyéke