Hiába fellebbezett, helybenhagyták az elsőfokú ítéletet. Így közel két évtizedig a rácsok mögött marad a férfi, aki feleségének anyjával egy porzsákon veszett össze, majd kegyetlenül kivégezte.

Nem hittek neki

Noha kitartott ártatlansága mellett, ennek ellenére súlyos fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki egy vita után meggyilkolta anyósát még 2021 szeptemberében, Tatabányán – hangzott el az RTL híradójában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Alig mondott valamit

A vádlottat a börtönből kapcsolták, felvételt nem készülhetett róla. A tárgyalás alatt nem beszélt sokat, pedig a Győri Ítélőtábla az ő fellebbezésére tárgyalt. Első fokon tavaly nyáron a tatabányai bíróság ítélte el, akkor még bilincsben kísérték be a kommandósok a tárgyalóterembe.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éktelen haragra gerjedt

A vád szerint ugyanis 2021 júniusában egy vita közben meglökte menyasszonya anyját, tatabányai otthonukban. A nő leesett a lépcsőn, ezután agyba-főbe verte a földön fekvő asszonyt. „A sértett az esés miatti sérülések hatására magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján, amikor a vádlott a sérült állapotát észlete, annak látványától rendkívüli haragra gerjedt” – ismertette még az első tárgyaláson az ügyész.

Kitartott a baleset mellett

Ezt követően hosszasan sorolta, hogyan bántotta és kínozta tovább a magatehetetlen asszonyt. Akkor könnybe lábadt szemekkel hallgatta a 37 éves férfi a vádakat, szerinte mindez nem így történt. A nyomozás alatt végig állította, hogy véletlenül lökte le a nőt a lépcsőn.

Bekattanás, ami megmagyarázhatatlan

Később azt is bevallotta, hogy dührohamot kapott, majd többször belerúgott a földön fekvő testbe, de ekkor az asszony szerinte már halott volt. „Úgy gondolja, hogy meghalt a néni, miért kell egy halottat rugdosni meg ütni? Meg tudja magyarázni a bekattanást?” – szegezte neki a bíró a kérdést.

Mindent tagadott

„Én nem tudok mit mondani, ezért nagyjából megfogalmaztam azt, hogy akkor, amikor én lelkemben tombolnak azok a gondolatok, azt hiszem, kiderült. De nem akartam bántani” – felelte a kérdésre a férfi. Ügyvédje a másodfokú perben is kitartott amellett, hogy védence nem gyilkos.

A vád szerint miatta halt meg a nő

„Teljesen életszerűtlen az a leírás, ami található az ítéletben. Külön kiemeltem azokat a pontokat, amikor a tudattartalom kialakulásával és az, hogy ez hogy vezetett el, az ölési cselekménnyel foglalkozik az ítélet” – érvelt Elek Zoltán. Az ügyész szerint mindegy, hogy a férfi akart-e ölni vagy sem, a nő miatta halt meg.

Minden maradt ugyanúgy

„A vádlott lökte le (…) akár úgy, ahogy a tényállásban szerepel, akár úgy, ahogy most a fellebbezésében szerepel, és ez az ő magatartásának a következtében történt meg, hogy a sértett egy védekezésre képtelen állapotba került” – fogalmazott. Így helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, a gyilkos 19 év múlva szabadulhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön a tettes helyszíni kihallgatása látható, forrás: police.hu.)