Kamion sodort el egy kerékpárral közlekedő nőt március 16-án délután, amikor Dunaalmás felé haladt a főúton. Nyílt törést szenvedett a kezén, szemüvege a homlokába állt, de hiába kért segítséget. Már a rendőrség is keresi a felelőtlen sofőrt.

Rendszeresen kerékpározott arra

„A Paphegyen lakom, ezért rendszeresen járok kerékpárral ezen a szakaszon. Ha tudok, lemegyek a járdára, de most a kitett szemetesek miatt nem tudtam ott haladni. Meg hát az nem is szabályos” – mesélte a kemma.hu hírportálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan haladó járművek

„Az út szélén mentem, hiszen rengeteg autó és kamion jár arra, akik sokszor szerintem a megengedettnél gyorsabban is haladnak. Eddig szerencsére nem volt gond” – tette hozzá. Március 16-án azonban a nő csak azt látta, hogy valami hatalmas szürke jármű utolérte és kikerülés nélkül hajt el mellette. Elkezdett üvöltözni, hogy elüti, de a kamion kitérés nélkül haladt továbbra is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A menetszél az út közepére dobta

„Mintha lelassult volna az idő, óráknak telt, amíg elment mellettem. Én csak görcsösen szorítottam a kormányt és csak tekertem és tekertem, hogy ne kerüljek a kerekei alá. Végül, amikor a végéhez ért, a kamion a kilógó lámpája sértette végig a kezemet, a menetszél pedig kidobott az út közepére, a mögötte érkező autó elé” – mesélte tovább a történteket.

Nem állt meg senki

Mariann ösztönösen a jobb kezével próbálta tompítani az esést, amitől eltört a csuklója, de így nem csattant a feje az aszfalton. Sem a gázoló kamionos, sem az utána haladó autós nem állt meg. A baleset után még volt annyi lélekjelenléte, hogy bekússzon az árokba, ahova egyébként a kerékpárja is repült.

Sokkot kapott az árokban

„Magára az esésre nem emlékszem, csak arra riadtam, hogy már az úton fekszem méterekre a biciklimtől. Az árokban kaptam igazán sokkot, amikor megláttam, hogy a bal kezemen nyílt törés van, az inam is kilátszott. Azt nem tudtam, hogy a jobb csuklóm eltört, a sokktól nem is éreztem a fájdalmat” – árulta el a hölgy.

Egy ismerős segített neki

A neszmélyi asszony elkezett integetni az autósoknak, hogy valaki segítsen, de mindenki kikerülte és elhajtott mellette. Vélhetően részeg biciklisnek nézték, aki beesett az árokba. Végül egy arra haladó ismerőse állt meg és sietett a segítségére.

Nyílt törés, szilánkos törés

A mozgásra a szomszédok is kimentek, vittek neki vizet, párnát, hogy kényelmesebben üljön. Természetesen a rendőrséget és a mentősöket is értesítették. „A bal kezemen a kis- és gyűrűsujjam szilánkosra tört, illetve nyílt törésem lett, a másik kezemen a csuklóm tört el, még három hétig lesz rajta a gipsz. A sérüléseket kétnaponta kötözik, a lányom nővér a kórházban, ő szokott segíteni. Hogy mennyire fogom tudni utána használni a kezemet, azt még nem lehet tudni. A szemüvegem is összetört, beleállt a homlokomba, a bicikli pedig kirepült alólam” – sorolta sérüléseit Marianna.

Várnia kell a kártérítésre

Az asszony kerékpárja teljesen tönkrement. Ráadásul nem tudni, hogy valaha is tud-e majd újra dolgozni a kezével. Kártérítést azonban csak akkor kaphatna, ha megtalálnák a kamionost, aki elsodorta. Ezért most szemtanúk jelentkezését várja.

Keresik az ismeretlen kamionost

A vármegyei rendőrség sajtóosztálya is megerősítette Marianna történetét. Kérdésre elmondták, hogy március 16-án 17 óra 20 perc körüli időben egy ismeretlen járművezető ismeretlen járművel haladt, Neszmély lakott területén, a Fő utcán, Süttő felől Dunaalmás irányába. A Fő utca 185. szám előtt elkezdte az előtte haladó, 57 éves kerékpáros előzését. Nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a jármű jobb oldalával elsodorta a biciklist, aki az úttest jobb szélére esett. A balesetet követően az ismeretlen járművezető megállás, illetve segítségnyújtás biztosítása nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset során a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció