A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az az autó, amely lesodródott az útról a szakadó esőben és egy fa állította meg. A Szabolcsban történt balesetben két 18 éves fiatal sérült meg, egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba. A nyílegyenes út sajnos sokakat késztet a sebesség nem megfelelő megválasztására.

Fának csapódtak

Egy személygépkocsi Fehérgyarmat irányából közlekedett Kisar felé a 4127-es úton szakadó esőben, amikor áttért a szemközti forgalmi sávba, majd onnan az utat szegélyező két méter mély árokban egy fának csapódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kirepült az autóból

Az ütközéskor a gépkocsit vezető 18 éves lány kirepült a járműből. Ez csak úgy lehetséges, hogy nem használta a biztonsági övet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyes sérülések

A szintén 18 éves fiatal fiút, az autó utasát feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a Fehérgyarmati Hivatásos tűzoltók. A fiút lányt súlyos, életveszélyes sérülésekkel, míg a sofőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Felismerhetetlenségig roncsolódott

A gépkocsi motorja kiszakadt a helyéről, gyakorlatilag a felismerhetetlenségig roncsolódott. Mint később kiderült, a baleset egy előzést követően következett be – írta a Friss Média.

Nagy volt a sebesség

A baleset további körülményeit még vizsgálja a hatóság, de az feltételezhető, hogy a balesetet nagy valószínűséggel nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebesség okozta. Az út Fehérgyarmattól gyakorlatilag nyílegyenes, ami sok esetben a nem megfelelő sebesség megválasztáshoz vezet.

Veszélyes útszakasz

Ezen a szakaszon, már több halálos baleset is volt az elmúlt években. 2020. október első napján éjszaka kísértetiesen hasonló baleset történt, a mostani balesettől körülbelül 2 kilométerre. Akkor a gépkocsi ki is gyulladt, vezetője pedig életét vesztette.

Kamionnal ütközött

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy súlyos baleset történt a 710-es főúton, Papkeszi térségében, és szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott egy személygépkocsi. Egy 62 éves balatonfűzfői férfi haladt Balatonfűzfő irányába, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező kamionnal. 

Elrántotta a kormányt

Amikor az autós hirtelen áttért a szemközti sávba, a kamion vezetője próbálta elkerülni az ütközést és elrántotta a kormányt. A személygépkocsi így a 40 tonnás mészkőport szállító kamion jobb elejének ütközött, majd az árokba csapódott.

Kiszabadították a roncsokból

A helyszínre riasztott balatonfűzfői és siófoki hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a sofőrt a roncsból, majd átadták a mentőknek. A kocsi vezetője súlyosan megsérült. A mentők helikopterrel a veszprémi kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az összeroncsolódott autó. Fotó: Friss Média