Az emberi szervezet számára sem a túl nedves, sem a túl száraz levegő nem ideális. Télen a fűtés, nyáron a légkondicionálás hatására túl szárazzá válhat a levegő, és ez sok kellemetlen tünetet, rossz közérzetet okozhat a felnőtteknek és a gyermekeknek egyaránt.

A Trotec – LPV párásító készülékeivel optimális szinten tarthatod a levegőben lévő nedvességet, megkímélve ezáltal a családod tagjait a kellemetlen tünetek kialakulásától.

Miért fontos a babaszoba párásítása?

A kisgyermekes szülők figyelmét a gyermekorvos és a védőnő is felhívja arra, hogy a kisbabák számára mennyire fontos a megfelelő páratartalom biztosítása. A száraz levegő ugyanis számos problémát okozhat. Ha a helyiség páratartalma az optimális szint alá csökken, a gyerekek légúti rendszere megérzi és kellemetlen tüneteket produkál. Ilyen tünet például az orrnyálkahártya kiszáradásából és megduzzadásából adódó irritáció, orrdugulás, orrfolyás, valamint a szem- és bőrszárazság, kipirosodás, köhögés, krákogás, stb. 

Bár általában ezek egyike sem életveszélyes állapot, mégis a kisbabák esetében fokozottabban oda kell figyelni ezekre, és lehetőleg meg kell előzni őket. A megelőzés leghatékonyabb módja, ha párásító készülékkel optimális szinten tartod a levegőben lévő nedvességet. 

A légúti megbetegedések esetén is jót tesz

Egy ilyen készülék nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek szervezetére is jó hatással tud lenni, főleg a légúti megbetegedések idején. A nedves levegő ugyanis segíthet csökkenteni a betegség tüneteit, illetve megakadályozza, hogy a száraz levegő tovább irritálja az egyébként is gyulladt nyálkahártyát. Segíthet javítani az alvás minőségét, hiszen nem szárad ki a torkod, nem dugul el az orrod. 

A párásító készülékek fajtái

  • A hideg, vagy más néven ultrahangos párásítók a leggyakoribb típusok közé tartoznak. Ezek a készülékek ultrahangos rezgéseket használnak a víz cseppfolyósítására. Működésük csendes és energiatakarékos.
  • A meleg párásítók meleg párát bocsátanak ki a levegőbe, így melegítik is a helyiséget. Ez főleg a hideg, téli napokon előnyös, illetve a babaszobában, ha nem szeretnéd, hogy a hűvös levegő kellemetlen legyen a kisbaba számára.
  • A központi párásítók a lakás fűtési rendszeréhez csatlakoznak, és automatikusan szabályozzák a páratartalmat az egész épületben. Ezeknek a rendszereknek a kiépítése szakembert igényel, és drágább, mintha egy készüléket üzemelnél be.
  • Ma már kaphatók légtisztító funkcióval működő párásítók is, amelyek kiszűrik a levegőben lévő szennyeződéseket is, ezáltal tiszta levegőt teremtenek a helyiségben. 

További jótékony hatások

Az alacsony páratartalom a lakásban lévő fabútorokat és a padlót is károsíthatja, hiszen kiszárítja ezeket. A párásítással megőrizhetjük ezeknek a berendezési tárgyaknak a minőségét, és sokáig esztétikusak maradnak. 

Az otthoni levegő minősége tehát kulcsfontosságú az egészségünk és a kényelmünk szempontjából, amit a párásító berendezésekkel hatékonyan tudunk kontrollálni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: ipv.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.