Az elcsépelt hollywoodi klisé szerint minden főhősnek 24 óra áll rendelkezésére, hogy megoldja élete legnehezebb “küldetését”. Ha a te “küldetésed” egy nap alatt minél több fővárosi látványosságot meglátogatni, vagy több kerületben hivatali vagy egyéb ügyeidet a leggyorsabban elintézni, akkor az online is megvásárolható BKK napijegy a legjobb választás.

Mikortól és meddig érvényes a BKK napijegy?

Az érvényesség ideje a megvásárlástól számított 24 óra, tehát nem a naptári nap időtartama számít. Akár BKK pénztárban, automatában, vagy a VoxPay oldalán vásárolod meg napijegyedet, 2 perc múlva már használhatod is. Elővételben maximum 30 nappal az utazás megkezdése előtt válthatod meg.

Ne feledd azonban, másra át nem ruházhatod, ki nem cserélheted és csak az érvényességi idő megkezdése előtt válthatod vissza. Ha a VoxPay appon keresztül vásároltad meg, akkor az csak érvényes személyazonosításra szolgáló okmány egyidejű felmutatásával lesz érvényes. Ez lehet diákigazolvány, személyi igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány.

A papírjegyek helyett környezetvédelmi szempontból is érdemes inkább online vásárolni, ezzel is csökkentve az ilyen típusú hulladék mennyiségét.    

Milyen járművekre szállhatsz fel vele?

A BKK napijegye értelemszerűen érvényes minden fővárosi busz-, metró- és villamosjáratra. Ezenkívül utazhatsz vele a HÉV vonalain is Budapest közigazgatási határáig. Hasonló feltételekkel használhatod a Volánbusz járatain is, sőt a MÁV-Start vonatait is igénybe veheted. 

Amennyiben el kívánod hagyni a főváros határát, minden esetben kiegészítő jegyet kell vásárolnod. A MAHART által üzemeltetett budapesti dunai hajójáratokra sajnos ez a jegytípus nem érvényes. Nem kell azonban a folyó ringató hullámairól lemondanod. Kivételt képez ugyanis ez alól a D14-es dunai kompjárat, ami Csepel, Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedik. Itt bátran felszállhatsz BKK napijeggyel is.

Mennyire éri meg?

A BKK napijegy ára jelenleg 2500 Ft. Ez az jelenti, hogy amennyiben 6 darab vonaljegyet használnál fel 24 órán belül, már jobban megéri azok helyett napijegyet vásárolnod. A 10 darabos gyűjtőjegy árával összevetve pedig 7 darab jegy igénybevétele esetén lesz a napijegy az olcsóbb megoldás.

Ha turistaként fedeznéd fel a várost, akkor vegyél 24 órás Budapest kártyát, ami a napijeggyel megegyező feltételekkel használható, de emellett különböző turisztikai szolgáltatásokat is kedvezményesen vehetsz igénybe vele. Ha pedig 24 óra kevésnek bizonyulna “küldetésed” teljesítéséhez, létezik 72 órás BKK jegy is, ami már bizonyára elég időt biztosít számodra. Ennek ára jelenleg 5500 Ft.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a BKK napijegyét gyorsan és kényelmesen megvásárolhatod a VoxPay applikációjának segítségével, nem kétséges, hogy 24 órás “küldetésed” teljesítése Budapesten sikeres és egyben költséghatékony is lesz.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: voxpay.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.