Amikor megvásárolunk vagy ajándékba kapunk egy csodás ékszert, legyen az bármilyen, fülbevaló, nyaklánc vagy más, megdobogtatja a szívünket. Az, hogy sokáig ugyanezt az örömöt okozza számunkra, akkor érhető el, ha nemcsak szeretettel viseljük, hanem ugyanígy gondoskodunk is róla.

Nem mindegy, hogy milyen a tárolás!

Annak ellenére, hogy az ékszerészek a lehető legstrapabíróbb alkotásokat igyekeznek kiadni a kezeik közül, a nem megfelelő tárolás sajnos komoly sérüléseket tud okozni kedvenc ékszereinken. Szerencsére ez a baj igazán egyszerűen orvosolható azzal, ha a Juta Óra-Ékszer Stackers ékszerdobozaiba rejtjük becses darabjainkat.

Ezek egyszerre szolgálnak igazán dizájnos kiegészítő elemként is az otthonunkban, miközben valódi védelmet biztosítanak ékszergyűjteményünknek, ahol se sérülés, se összegabalyodás, se szakadás nem fenyegeti őket, ráadásul esztétikusan tudjuk elhelyezni őket, s a válogatást is igazán leegyszerűsíti ez a megoldás.

Ne bánjunk velük mostohán!

Amellett, hogy elkülönítve, biztonságos helyen óvjuk kedvenceinket, más dolgok is akadnak, amelyre érdemes kellő figyelmet fordítanunk. A wellness, a fürdőzés és a szauna remek kikapcsolódási lehetőségek, s feltöltik a testünket-lelkünket, azonban az ékszereinknek nem tesznek jót. Ilyenkor sokkal bölcsebb, ha egy utazó ékszeresdobozba tesszük őket, ha nagy értékűek, akkor ne legyünk restek használni a hotelekben rendszerint megtalálható miniszéfet sem.

A védelmet kínáló hely a legjobb döntés kedvenc darabjaink számára olyankor is, ha alszunk vagy éppen sportolunk. Nem érdemes kockáztatnunk az ebből származó baleseteket, jobb megelőzni ezeket! 

Hidratálókrém, szérum, naptej vagy más kozmetikum? Ezeket sem az ékszereink, hanem a bőrünk szépítésére találták ki, ne kerüljenek egyenesen szép díszeinkre. Ugyanez igaz a parfümökre is, még akkor is, ha pont olyan pontokat szeretnénk illatosítani, ahol ékszereink is vannak. Ilyenkor előbb használjuk az illatot, s csak azt követően vegyük fel mellé kiegészítőinket is.

Hogyan lehet tisztítani az egyes darabokat?

Az erre adható válasz nem teljesen független attól, hogy milyen alapanyagból készült a kérdéses ékszer. Azt azonban leszögezhetjük, hogy a puha ronggyal, majd ékszertisztító ronggyal nem nagyon tudunk melléfogni. Kerüljük az olyan anyagokat, amik szemcsések vagy durvák lehetnek, ezekkel ugyanis megsérthetjük a nemesfémeket. Az aranyozás az idővel megkopott arany ékszeren legyen mindig szakember feladata, ilyesmivel semmiképpen ne mi próbálkozzunk otthon.

Amit általánosan is megfogalmazhatunk, az az, hogy ne vessünk be olyan tisztítószereket sem, amelyeknek nem vagyunk pontosan tisztában az összetételével, így azzal sem, hogy milyen maradandó károkat okozhat az ékszereinkben. Alapvetően amúgy is tanácsos kerülni minden durvább beavatkozást, hiszen gyengéd gondoskodást igényelnek, hogy sokáig eredeti fényükben tündökölhessenek.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: jutaoraekszer.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.