A különféle ünnepek, alkalmak közeledtével sokaknak okoz komoly fejtörést az ajándékozás, ugyanis úgy érzik, nincs egy épkézláb ötletük sem, nemhogy fantáziadús és kreatív.

További nehezítés és egyben talán könnyítés is, hogy személye és kapcsolata válogatja, mi minősül ötletes meglepetésnek, mert míg egy-egy relációban a vicces is belefér, addig más viszonyokban kerülendő. Jó hír azonban, hogy kis utánajárással izgalmas ideák hiányában is biztosan találsz majd megfelelő és a másiknak örömet okozó figyelmességet, amennyiben megfogadod tippjeinket. Tarts velünk, megkönnyítjük számodra az ajándékozást!

Miért adunk ajándékot?

Születésnap, karácsony, évforduló, céges jubileum vagy más alkalom? Sok esetben elvárt, hogy ajándékot adj, ami nem segít megfelelőt találni, pláne nem kreatívat, azonban a Belliónál számos ajándék-összeállítás közül választhatsz. 

Ahány kapcsolat és apropó, annyiféleképpen szerezhetsz örömet egy-egy figyelmességgel, akár különösebb alkalom nélkül is, csak azért, hogy meglepd a másikat, hogy lásd az elégedettségét, tetszését. Nem az adott tárgy vagy élmény értéke határozza meg, hogy örömet tudsz-e szerezni vele. 

Így egy jelentéktelennek tűnő apóság is ütős lehet, amennyiben kimutatod a törődésedet, vagy egyszerűen csak mosolyt csalsz az arcára vele. Egy személyre szabott kedvességgel, még ha kis értékű is, nagyobb hatást érhetsz el, mint egy drága, de láthatóan átgondolatlanul, és kényszerből beszerzett holmival.

Hogyan találj ötletes ajándékot?

Ne hagyd figyelmen kívül, hogy egy ajándék üzenetet, érzéseket közvetít, így amikor az ötletelésre, kiválasztásra kerül a sor, ilyen szemmel is nézd a kiszemelt meglepetést. Hagyj magadnak időt az ötletelésre, ne az utolsó pillanatban akard megtalálni a tutit! 

A megajándékozni kívánt személlyel fennálló kapcsolat milyensége, mélysége is meghatározó a választásnál. A céges ajándékozásnak például megvan a protokollja, de a családban, baráti kapcsolatokban is tisztában kell lenned azzal, mit engedhetsz meg, mi illendő. 

Biztos tippeket senkitől nem fogsz kapni, hacsak az ünnepelt nem hozta nyilvánosságra a kívánságát, de sokat segíthet, ha tisztában vagy a lehetőségekkel, illetve ötlettelenség esetén utánaolvasol annak, mik a trendek, szokások. Míg az, ami az egyik kapcsolatban ötletes és ízléses, addig egy másikban ugyanaz lehet illetlenség is. 

Nem mindegy, hogyan adod

Ajándékok esetén a csomagolásnak is meg kell adni a módját, és bár az unalmas ajándéktasakoknak is megvan a maga helye és ideje, ötletes meglepetések esetén mindenképp hanyagold! Egy egyedi és kreatív csomagolással még emlékezetesebbé teheted, ötleteket pedig akár leírással együtt is találhatsz a képmegosztó oldalakon. 

Egy névre szóló, pár kedves sorral ellátott egyedülálló üdvözlőkártyával pedig még felejthetetlenebbé teheted a meglepetést. Ez nem személyes átadásnál egyenesen kötelező. Amennyiben a kártyát is saját kezűleg készíted, garantált, hogy a megajándékozott személy elteszi emlékbe, és sokáig emlékezni fog a kelemes meglepetésre.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: bellio.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.