A termékeny, jó minőségű talaj a növénytermelés alapja. Ahhoz, hogy ezt a megfelelő állapotot fenntartsuk, nagyon fontos a talaj trágyázása. Nem véletlen tehát, hogy a szerves trágya alkalmazása egyre népszerűbbé válik a hobbi kertészek körében is.

Miért fontos a talajban a humusz?

A humusz a termékeny talaj egyik legfontosabb anyaga, ami huminsavból és fulvosaból tevődik össze. Ezek a fontos elemek nagyban segítik a mikroorganizmusok működést a talajban, és alapjaiban támogatják a növények fejlődését.

Sajnos a humusz szintje folyamatosan csökkenhet, ha nem gondoskodunk róla megfelelően. Így alkalmazni kell azokat a technikákat, amelyekkel megőrizhető a talaj gazdagsága, szerkezete és tápanyagtartalma. A megfelelő anyagokat persze nem olyan egyszerű kiválasztani. Szerencsére ebben nagy segítséget nyújt a Csapdashop.hu tápanyag kategóriája, ahol megtalálhatók a legjobb minőségű szerves trágyák is.

Milyen szerves trágyát érdemes választani?

A legfontosabb az, hogy megtaláljuk azt a szerves trágyázási formát, amely kedvezően hat a talaj humuszszintjének növekedésére.

A Plantella Organik például egy granulátum alapú trágya, amely nemcsak a növények tápanyagellátását biztosítja, hanem a humusz összetevőit is tartalmazza. Ezzel pedig egy hosszabb távú, pozitív hatást képes kifejteni a talajban. Emellett nincs káros hatással a környezetre sem.

Kisebb talajterület esetében érdemes lehet megismerni és alkalmazni a Bio Plantella Nutrivit Universal szerves trágyát. Ez a készítmény komplex módon járul hozzá a talaj szerkezetének és tápanyagtartalmának fenntartásához. Bio összeteveői pedig igazán rokonszenvessé teszik.

A kínálat szinte végtelen. Szerves trágyaként használható például a nagy népszerűségnek örvendő, tengeri alga összetevővel rendelkező biostimulátor. Ez a szer innovatív megoldást jelent a fogyasztható növények gondozásában. Folyékony állaga miatt könnyebben és hatékonyabban jut el a növények gyökeréhez, valamit fontos vitaminokkal, növekedést segítő ásványi anyagokkal dúsítva kerül forgalomba. Így minden benne van, ami az egészséges növényekhez és a tápanyagban gazdag talajhoz szükséges lehet.

 A talaj előkészítése nélkül nincs gyümölcsöző végeredmény

A tökéletes minőségű talajhoz viszont nemcsak a szerves trágyára, hanem a folyamatos gondozásra is szükség lesz. Ahhoz, hogy kihozhassuk a növényeinkből a maximumot, már ősszel el kell kezdeni a talaj előkészítését.

Ezzel hatékonyan védhetjük a talaj humusztartalmát, és megfelelő alapokkal kezdhetjük az ültetést. Csak ebben a formában érhetjük el, hogy a talaj teljes erejével nekünk segítsen, és meghálálja az egész éves gondoskodást. A növényeink így megkapják majd azt a támogatást, amire szükségük van, és elárasztanak majd minket zöldségekkel, gyümölcsökkel és virágokkal.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a csapdashop.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.