Összeégett holttestet találtak Mezőhegyesen csütörtök reggel, egy erdős területen. Az elhunyt a gyanú szerint bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök már előállítottak egy férfit, aki felelős lehet az áldozat haláláért, kihallgatták, de még nem tudni, miért ölhetett.

Az erdőben találták meg a testet

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a rendőrség közlése szerint csütörtök reggel 8 óra után néhány perccel egy összeégett holttestet találtak Mezőhegyesen. A testre egy erdős területen találtak rá a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy férfi az áldozat

A rendőrség most egy újabb közleményt adott ki, amiben leírták, egy 44 éves mezőhegyesi férfi az áldozat, akinek életét 25 éves, szintén helyi ismerőse oltotta ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudni, miért végzett vele

A fiatal férfit a rendőrök előállították, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatták. Azt, hogy pontosan mi miatt, milyen körülmények között történt a tragédia, a nyomozók vizsgálják.

Martin az apját ölte meg

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, tavasszal vadászfegyverrel lőtte fejbe az édesapját egy 18 éves fiú Barcs közelében. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatal a tettét követően az apja barcsi házához hajtott, ahol magához vett még két fegyvert és lőszereket, majd azokkal ismeretlen helyre távozott. Az emberöléssel és más bűncselekménnyel gyanúsított L. Martint vasárnap este fogták el a TEK-esek Budapesten.

Anyja jelentette fia eltűnését

Szijjártó István, Somogy megyei rendőrfőkapitány-helyettes az esettel kapcsolatban az mondta, hogy ez az egyik legdöbbenetesebb eset, amivel eddig a pályafutása során találkozott. Elmondása szerint egy asszony tett bejelentést vasárnap délután a barcsi rendőrségen, hogy a vadászként és erdészként dolgozó fia, L. Norbert eltűnt otthonról és péntek óta nem adott magáról életjelet.

Lőszer és pénz is hiányzott

A vadászt többször is keresték telefonon, és Messengeren is, de teljesen más stílusban jött válasz az üzenetekre, mint ahogy az erdész szokott beszélni. Ezt követően átkutatták a vadász otthonát a rendőrök, és észlelték, hogy több száz golyós lőszer és vadászfegyver és pénz is hiányzik a lakásból. Ezután meghallgatták a hozzátartozókat.

Ő is az erdőben rejtette el a holttestet

Este fél kilenc körül a német vadász elejtett egy süldőt, ezt feltették a jármű platójára, majd elvitték a barcsi szálláshelyére a német vadászt, ahol közösen megvacsoráztak. Ezt követően az apa elindult a fiával, hogy kizsigereljék az elejtett vadat. Ekkor vette elő a fiatal a fegyvert és végzett apjával. L. Martin a  holttestet az erdőben elrejtette, majd Budapestre utazott. A TEK munkatársai egy ferencvárosi szállodában fogták el.

Világmegváltó dolgokat akart végrehajtani

A fiú elmondta, hogy napok óta érlelődött benne az az elhatározás, hogy meg kell ölnie az apját, mert olyan világmegváltó jó dolgokat szeretne végrehajtani az emberiség érdekében, amelyeket csak ő tud megtenni, s ebben az édesapja megfogja őt akadályozni, aki a megtestesült gonosz.

Napokig tervezte a gyilkosságot

A fiú több napig gondolkodott azon, hogy miként tudna végezni az apjával. Hogy véghez vigye a tervét elkísérte az apját előbb a méhészetébe, majd később vadászni is. A fiú a vallomásában elmondta, hogy amikor kiszálltak egy postaúton kizsigerelni a vaddisznót, akkor csőre töltötte a fegyverét, majd közvetlen közelről fejbe lőtte vele az apját, a holttestét pedig elrejtette. Mindezt hangfelvételen is rögzítette a telefonjával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu