Nem tértek magukhoz a csornaiak a hétvégi, megdöbbentő gyilkosság után. Egy 21 éves férfi megölte a város egyik jó nevű vállalkozóját, a 39 éves K. Istvánt, akivel – mint kiderült – együtt élt. A helyiek szerint a fiatal fiú nem tudta kezelni a dühét és a féltékenységét, ez okozta a pék vesztét. A férfit gyermekei is gyászolják.  

Együtt élt az áldozat a fiúval

A kisvárosban mindenki ismerte K. Istvánt, a jó nevű péket, akinek a diós kiflijeiért, cipóiért vidékről is jártak az Arany János utcai kis boltba. Tudták, hogy a vállalkozó egy ideje egy fiatal fiúval, V. Dominik Márkkal élt együtt, a helyiek szerint békességben. Kapcsolatukra azonban ráült a féltékenység: a fiatal fiú szerette a barátja gyermekeit, de azt nem viselte jól, ha István a gyerekek anyjánál látogatta meg a kicsiket. István a múlt hét szombatján is oda készült egy születésnapi partira, ám már nem ért oda, ugyanis megölték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hozzátartozói találták meg

A rendőrség körözést adott ki a fiatal férfi ellen, hiszen ő láthatta utoljára az áldozatot, ő zárhatta rá a bérelt lakásuk ajtaját, ő lehet a felelős a haláláért. A lakóparki ingatlanban hozzátartozói találták meg holtan a 39 éves vállalkozót.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Itt nem volt probléma, ki kit szeret”

„Itt soha nem volt probléma, hogy ki milyen elveket vall, milyen a bőrszíne, kit szeret, egy a lényeg: becsületes-e, vagy sem. Tudtuk Istvánról, hogy bár boldog párkapcsolatban élt, gyermekei vannak, a fiúkat is szerette, sőt, újabban már csak azokat” – mondta az egyik helyi kifőzde vezetője a Blikknek.  

Erős indulatok

„Megismerkedett ezzel a fiatal sráccal, naponta jártak ide ebédelni ők is, vidámak voltak, sokat nevettek, nem zavartak senkit. Hiába két férfi, látszott rajtuk, hogy szeretik egymást. Éppen ezért nem is nagyon tudjuk hová tenni ezt az esetet. Azt, hogy milyen indulatok lehettek abban a gyerekben, hogy végzett azzal, aki támogatta, aki szerette, aki megadott neki mindent” – tette hozzá.

Felfoghatatlan

 „Nagyon sajnáljuk Istvánt, nagyon rendes ember volt, egy igazi vidám, pörgős alkat, aki soha nem tudott meglenni egy helyben, mindig többet, újat akart. Felfoghatatlan, ami történt” – nyilatkozta a lapnak a pékség egyik törzsvásárlója.

Mészárszék volt a lakásban

„Egyetlen kapcsolatban sem fajulhat idáig egy vita. Az a fiú nem tudta kezelni a dühét. Beszéltem szomszédokkal, azt mondták, mészárszék volt a lakásban. Szerintem fel sem fogta, mit tesz, csak a féltékenység vezette” – fűzte hozzá.

Lezárták a lakást

A Felsőszer utcai társasház egyik ajtaján ott a rendőrség vörös pecsétje: lezárták a lakást, a tulajdonost is majd csak a helyszínen talált nyomok elemzése után engedik be, akkor adják ki a rokonoknak István holmiját. A ház előtt rendőrautó áll, két járőr vigyázza az utcát.

Parázs vita alakult ki

„Úgy tudjuk, aznap István a gyermekei anyjához készült, egy születésnapi zsúrra, ahová Dominikot nem hívták meg. Amikor a gyerekek az apánál voltak, ketten vigyáztak rájuk, semmi baj nem volt velük, de az anya azt nem engedte meg, hogy hozzájuk a fiatal férfit is elvigye az apa. Azt beszélik, ebből alakult ki egy parázs vita, hangos veszekedés, majd néma csend” – árulta el az egyik szomszéd.

Hamar megtalálták a gyilkost

A férfi ezután már nem adott életjelet magáról, nem nyitott ajtót, pedig a kocsija is ott állt a ház előtt. Egy pótkulccsal nyitották rá az ajtót, és akkor szembesültek a szörnyűséggel. A rendőrség emberölés minősített esetének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. V. Dominik Márkot a gyilkosság felfedezése után alig 24 órával egy miskolci kutyafuttatón fogták el. Amikor a férfi meglátta a rendőröket, többször megszúrta magát egy késsel, ezért kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció