Rablás, lopás, garázdaság és becsületsértés miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség azzal a letartóztatásban lévő 27 éves, többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi ellen, aki betört egy családi házba és meglopott egy 9 éves kisfiút. És amint az kiderült az eljárás során, a férfi korábban is elkövetett hasonló bűncselekményeket.

Bemászott az udvarra

A bűnös férfi 2020. július 30-án, késő este bemászott egy békéscsabai családi ház udvarára, ahol rögtön oda is lépett egy 5.000 forint értékű használt kerékpárhoz, majd azzal elindult a kapu felé. Ugyanakkor a lopást észrevette egy 9 éves kisfiú. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Békéscsabáról lopott

Rászólt a kisfiú

Miután észrevette a bűncselekményt, a 9 éves kisfiú odasietett hozzá, majd többször is rászólt a tolvajra, hogy a bicikli az övé, és megfogta a jármű kormányát. Mivel a férfi jelentős erőfölényben volt, egy laza mozdulattal arrébb lökte a kisfiút, majd megmondta neki, hogy: „menj innen”. Amikor a fiú hátrébb állt és elengedte a kormányt, a tolvaj átdobta a kerítésen a biciklit és azzal együtt távozott a helyszínről.

Szidta a rendőröket

Az esetet követően bejelentést tettek a rendőrségen, az elkövetővel szemben pedig két egyenruhás intézkedett. Azonban a tolvaj nem működött együtt a rendőrökkel, sőt durván szidalmazni kezdte őket, illetve többször is az egyik rendőr lába elé köpött.

Korábbi ügyei is vannak

Mint kiderült, az erkölcstelen férfinak több bűncselekménye miatt is ebben a büntetőeljárásban kell felelnie. A békéscsabai férfi 2020 februárjában egy helyi pékségben viselkedett vállalhatatlanul, ami miatt ki kellett rá hívni a rendőröket, akik bilincsbe verték. Eközben folyamatosan szidta ezeket az egyenruhásokat is, akiket ráadásul még meg is fenyegetett.

Feltört egy autót

Egy másik alkalommal, 2020 májusában a férfi Békéscsabán, a Zsigmond utcában feltört egy parkoló autót úgy, hogy egy kővel betörte a jármű ablakát, majd kiszerelte belőle az akkumulátort és a gázszűrőt. A lopással 22.000 forint, míg a rongálással 10.000 forint kárt okozott.

Agresszívan viselkedett

Bűnei közé sorolja az ügyészség azt is, amikor a férfi 2020. június 15-én, este részegen ment be egy békéscsabai italmérő helyre, ezért ott távozásra szólították fel. A férfi ennek nem tett eleget, sőt agresszívan kezdett viselkedni, majd az egyik bentlévő férfival dulakodni kezdett.

Volt még egy lopása

2020. július elején a férfi egy Békéscsaba, Rózsa utcai ingatlanból egy 15.000 forint értékű hőlégbefújót is ellopott.

Börtönre ítélnék

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az ítélet kihirdetéséig tartsa fenn a férfival szemben a letartóztatást, valamint a sorozattolvajt, halmazati büntetésül, ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre. Ezenfelül indítványozták, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértettek kárának megtérítésére, illetve a bűnügyi költség megfizetésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció