Két bolt kirablása miatt a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 35 éves nőnek az előzetes letartóztatását, akit a rendőrök 10 percen belül fogtak el a rablása után. És mivel a második rablása során kiestek a kezéből az ellopott áruk, így csak három tábla csokoládéval menekült el a helyszínről.

Dohányboltból lopott

2021. március 5-én, 15 óra tájékán tért be egy salgótarjáni dohányboltba a nő, ahol az egyik polcról levett három doboz cigarettát, majd azokkal kiindult az üzletből. Amikor az eladó észrevette, mit csinál, megfogta a karját és vissza akarta őt tartani, azonban a nő kiszabadult a fogásából, majd kisietett a boltból, és nagy erővel rácsukta az ajtót az eladóra, így menekült el. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Salgótarjáni trafikot rabolt

Ismét lopott

Ezt követően, mintegy 10-15 perccel később a nő bement egy vegyesboltba is, ahonnan szintén lopni akart: egy csomag pisztáciát, habrolót, édességeket, egy rántott húsos szendvicset és öt sajtos kiflit vett magához, majd fizetés nélkül távozott az üzletből.

Utánament a tulaj

Lopását követően a bolt tulajdonosa a nő után szaladt, majd a közeli buszmegállónál utolérte és megkérte, hogy az elvitt árut fizesse ki vagy adja vissza, azonban a nő egyikre sem volt hajlandó.

Dulakodni kezdtek

Miután a bolt tulajdonosa megpróbálta visszavenni az árukat, a nő a termékek megtartása érdekében a könyökével ellökte magától az illetőt. Ekkor a rabló kezéből kiestek az áruk, az eladó pedig megpróbálta azokat összeszedni a földről. Ez azonban nem tetszett a nőnek, és lökdösni kezdte őt, majd végül három tábla csokoládét megtartva elmenekült a helyszínről.

Felvétel készült az elkövetőről

Fotó: Ügyészség

10 perc alatt elfogták

A bejelentést követően a salgótarjáni rendőrök beazonosították, majd 10 percen belül a város belterületén elfogták a rablással gyanúsítható 35 éves helyi lakost.

Azonnal felbontotta a cigit

A vádirat szerint a nő 2.780 forint kárt okozott a vegyesboltnak, amiből 1.670 forint térült meg, míg a dohánybolt 4.500 forint mínuszt szenvedett el. És a trafiknak csak 3.000 forintja térült meg, ugyanis a nő azalatt a 10 perc alatt, amíg elfogták, egy doboz cigarettát már felbontott.

Nagyon kellett neki a dobozos cigi

Fotó: Ügyészség

Letartóztatták

Miután a rendőrök elfogták a nőt, vele szemben két rendbeli rablás bűntette miatt indították el az eljárást. Az ügyészség pedig a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a nő letartóztatását, amelyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rablás – Forrás: Police.hu