13 évre börtönbe kerülhet az az egyetemista, aki képtelen volt feldolgozni, hogy szerelme elhagyta őt. A nő visszaszerzése érdekében változatos eszközökkel és módon nyomorította meg volt párja életét, akinek lelki és fizikai szenvedést is okozott.

Elhagyta a szerelme

A Szombathelyi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint a férfi nem tudta feldolgozni a szakítást, ezért sokszor megpróbálta felvenni a kapcsolatot a szerelmével, aki ezt viszont valamennyiszer ellenezte. A zaklató férfi a telefonjáról 37 nap alatt 97-szer hívta fel a nőt, a közösségi oldalakon keresztül pedig rendszeresen üzent neki: búcsú e-maileket küldött, és még az öngyilkosságával is fenyegetőzött. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Hamis üzeneteket küldött

A csalódott férfi tényleg mindennel próbálkozott, hogy visszaszerezze a kedvesét. Neurológus és pszichiáter orvosok, édesanyja és fiktív személy nevében is írt számára hamis üzeneteket, amelyekben az egészségi állapotával zsarolta meg a nőt és kérte a kapcsolatuk rendezését.

Össze-vissza fenyegetőzött

A tengernyi üzenetküldés során a férfi többször is beszámolt a nőnek az öngyilkossági kísérletéről, elbúcsúzott tőle, aztán a nő meggyilkolásával kezdett fenyegetőzni. Ezek miatt a bíróság elrendelte a távoltartását.

Szexhirdetéseket adott fel

A helyzet odáig fajult, hogy az egyetemista a nőről készült fényképek felhasználásával üzeneteket készített, amelyeket elküldött a nő ismerőseinek. Ezekben az üzenetekben a nő nevében szexuális szolgáltatásokat kínált, illetve a nőt – személyes adatainak közzétételével – több partnerkereső oldalon is regisztrálta.

Terjesztette a hirdetéseket

Esetenként előfordult olyan is, hogy a férfi fényképpel együtt adta fel a szexhirdetést, amelyekre a nő rengeteg hívást kapott. Ezenfelül a férfi ilyen tartalmú szórólapokat is terjesztett a nő lakóhelyének vasútállomásán, a Szombathelyre haladó IC-vonaton, valamint az oktatási intézmény közelében parkoló autókon.

Bosszút akart állni

A fenyegetéseket és a durva zaklatást követően a férfi kitervelte, hogy bosszút áll a nőn, ezért két késsel és a nő lakóhelyére utazott, ahol elrejtőzve várta. Ezalatt egy fahusángot is magához vett, majd amikor a nő elsétált mellette, rátámadt, és többször fejbe vágta, miközben folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy kioltja az életét.

Megkéselte

A férfi ütéseitől a nő megszédült és a földre esett, majd támadója fölé kerekedett és próbálta a fején és a nyakán megsebesíteni, kétszer pedig sikerült is megszúrnia áldozatát. Szerencsére a nőnek sikerült kiszabadulnia és segítséget kérnie.

Tovább fenyegette

Miután a férfi az előzetes letartóztatásakor bekerült a büntetés-végrehajtási intézetbe, a járásbíróságra névtelenül küldött egy levelet, amelyben azt írta, hogy a nőnél kábítószer van és azzal kereskedik, majd az engedély nélkül megszerzett mobiltelefonról ismét zaklató üzeneteket küldött neki. Próbálta hívni is, majd amikor letiltották, postai úton is levelet küldött, amelyben megbocsátását és meglátogatását kérte. Nem mellékesen a férfi egy tanút a saját érdekében hamis tanúzásra is törekedett rábírni.

13 év börtön lehet a büntetés

A másodfokú ügyészség szerint a férfi a válogatott eszközeivel hosszú időn keresztül okozott komoly lelki és fizikai fájdalmakat a nőnek, akit még a letartóztatása és a távoltartás alatt is fenyegetett, bántott. Mindezekért az ügyészség szerint indokolt a kiszabott fegyházbüntetés mértéke, ami a Szombathelyi Törvényszék szerint 13 év fegyházbüntetést jelent. Ezenfelül 5 évre kitiltanák a férfit Vas megye közigazgatási területéről és mellékbüntetésként 10 évre eltiltanák a közügyektől is. Az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels