Lakástűz, autótűz, bálatűz, ipari tűz – sorolni is alig tudjuk, hogy hány helyre kellett menjenek ma a tűzoltók. Összeállításunk talán nem is teljes, de az ország minden pontjáról van hírünk.

Kiégett egy autó Győr-Moson-Sopron megyében

Teljes terjedelmében égett egy személyautó vasárnap délután a Gyóró és Mihályi közötti útszakaszon. A tűzesethez riasztott kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották a lángokat.

Húsliszt kapott lángra

Megakadályozták a tűzoltók a lángok továbbterjedését a Beremendi Cementgyár raktárában, ahol zsákokban tárolt húsliszt gyulladt ki. A villányi és a siklósi hivatásos tűzoltók dolgoznak a helyszínen, munkáját rakodógépek is segítik, amelyek kihordják a zsákokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négy helyről jöttek a tűzoltók

Egy háromszáz négyzetméteres mezőgazdasági tárolóban keletkezett tűz Zalaszentbalázson, a Dózsa György utcában. A tűzesethez a nagykanizsai, a pacsai és a zalaegerszegi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a lángokat. Az épületből a tűzoltók egy dissous-palackot is kivittek, amelyet visszahűtenek. Az eset során egy traktor kiégett.

Zubogyban nagy volt a baj

Teljes terjedelmében égett egy kilencven négyzetméteres lakóház Zubogyban, a Dózsa György úton. A tűzesethez a kazincbarcikai és az aggteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik négy vízsugárral eloltották a lángokat.

Kilométerekről lehetett látni, ez nagyon meleg helyzet

Tűz ütött ki egy szeméttelepen Kecskemét külterületén, a Kisfái tanya térségében. Mintegy kétezer négyzetméteren ég a felhalmozott hulladék. A tűzesethez a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi és a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik öt vízsugárral és egy vízágyúval oltják a lángokat. Az egységek munkáját két erőgép is segíti. A helyszínen elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani.

Pest megyében történt

Kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres étterem tetőszerkezete Tahitótfaluban, a Kemping utcában. A mintegy három négyzetméteren keletkezett tüzet a szentendrei hivatásos, valamint a szentendrei és a leányfalui önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották.

Ez még hajnalban történt

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az M3-as autópálya 260-as kilométere közelében, Kántorjánosi térségében, a főváros felé vezető oldalon. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a lángokat két, habosított vízsugárral rövid időn belül eloltották.

Éjszaka dolgoztak a tűzoltók

Több ezer körbála ég Cegléd határában, a 4-es főút közelében. A lángok ezer köbméter akácfát is veszélyeztetnek. A tűzoltók nagy erőkkel vonulnak a lángok oltására, a helyszínre érkeztek a ceglédi hivatásos tűzoltók, de riasztották a szolnoki és a nagykátai hivatásos tűzoltókat is.

Címlapfotó: MTI/Donka Ferenc