Felfüggesztett börtönt kapott az a testvérpár, aki szándékosan kötekedett italozás közben a vendégekkel a kocsmában. Az egyik ittas férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy az életveszélyes állapotba került.

Magatehetetlenre itta magát

2020 júliusában a testvérpár hajnalig italozott egy szabolcsi községi presszójában, ahol nagy létszámú vendégsereg tartózkodott. A szintén ott mulatozó fiatal férfi az elfogyasztott alkohol miatt szinte magatehetetlen, védekezésre képtelen állapotba kerültek.

Verekedni akartak

A testvérpár kötekedni és verekedni akart, ezért minden ok és előzmény nélkül támadtak a magatehetetlen vendégre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elkezdték verni a vendégeket

Egy fiatalembert lökdösni kezdtek, ököllel több esetben megütötték, és miután áldozatuk a földre esett, egyikük még nagy erővel fejbe is rúgta. Az áldozat koponyasérülése életveszélyes volt.

Az egyik vendégnek eltört az orrcsontja

A testvérpár ezután még folytatta a garázdálkodást és másik két vendégre is rátámadtak. Őket is ütötték sőt egyiküket állon is rúgták. Ezek a fiatal férfiak az ok nélküli bántalmazás során orrcsonttöréses sérülést szenvedtek.

Ez lett a büntetésük

A bíróság a 19 éves vádlottat 2 évi, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, fiatalkorú öccsét 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházára ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre ugyancsak felfüggesztette – olvasható a Debreceni Fellebviteli Főügyészség szerdai közleményében.

Elfogadták a bocsánatkérést

A vádlottak részben beismerő vallomást tettek, a súlyos sérülést szenvedett sértettnek pedig kártérítést is felajánlottak. A sértettek a tárgyaláson nem kérték a megbüntetésüket, sőt a támadóik bocsánatkérését is elfogadták. Az enyhítő körülményekre tekintettel határozott a törvényszék felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáról.

Az ügyész fellebbezett

A megyei főügyészség mindkét vádlott terhére hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása céljából fellebbezett. A vádlottak és védői az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Enyhének találja a büntetést

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék ítélete a büntetés céljainak nem felel meg, az igen enyhe büntetés sem az egyéni, sem az általános megelőzésre nem alkalmas. Bár a büntető törvény szerint fiatalkorú elkövetővel szemben kiszabott büntetés vagy intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, azonban a személy elleni erőszakos, garázda bűncselekmények súlyos következményei tettarányos büntetést igényelnek – olvasható az ügyészségi közleményben.

Ez is érdekelhet

” Csak horrorfilmekben lehet ilyen borzalmat látni” – egy ember meghalt a tiszaújvárosi kocsmai vérfürdőben, két férfi életéért még mindig küzdenek

Kiemelt kép: illusztráció