A csantavéri bérgyilkos megverte a soroksági futó megölésével gyanúsított R. Szilvesztert. D. Csaba, már korábban is elmondta, hogy nem tűri meg azokat a férfiakat, akik nőkkel szemben követtek el erőszakos bűncselekményt.

R. Szilveszter cellatársa

Hiába könyörgött a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilveszter, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal,  D. Csabával egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, jól kijönnek majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren, írja a Blikk.

Nem bírja a nőkkel erőszakoskodó embereket

Januárban a szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri halálosztó, D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. ügyvédje azt mondta, védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

“Nem ivott, nem dohányzott, a gyerekekkel rengeteget játszott”: döbbenetes részletek derültek a soroksári futónő gyilkosának tárgyalásán

Pénzt akart adni egy szervezetnek

Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Nagy valószínűséggel ez a belülről fakadó utálat vezérelhette R. Szilveszterrel szemben is, hiszen a vád szerint ő ölte meg 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát.

Tudta, hogy baj lesz

„Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett. Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki D. Csaba mellé osztotta be. Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg – mondta a Blikknek R. Szilveszter védője, dr. Lichy József.

Falhoz vágta

Az ügyvéd védencével csütörtöki tárgyalás szünetében tudott vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt D. Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Az ügyvéd kérni fogja a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfele testi épsége.

R. Szilveszter bűne

A rendőrség öt évvel a futó nő megölése után gyanúsította meg az akkor más bűncselekmények miatt börtönben lévő R. Szilvesztert a gyilkossággal. A bestiális tett helyszínén rögzített anyagmaradványok és a férfi DNS-mintája ugyanis egyezést mutatott.

Ez is érdekelhet

Újabb meglepő részlet a soroksári futónő meggyilkolása ügyében: kiderült, szeretőjével randizgatott futás közben a családanya

D. Csaba előéletet

D. Csaba lelkén több emberélet is szárad: a bérgyilkos többek között hidegvérrel kivégzett a Pólus Center mögött egy magyar vállalkozót is. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter a bíróságon – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán