A tiszalúci általános iskolában feltehetően mérgező szert kevert három gyerek egy iskolástársuk italába. A negyedikesek valamin összevesztek, ezért csempészhették a fertőtlenítőszert a kislány üdítőjébe.

Fertőtlenítőt kevertek az italába

A Borsod megyei tiszalúci általános iskolában fertőtlenítőszert keverhetett három diák egy kislány italába, amikor kiment az osztályteremből. Az RTL Klub értesülései szerint a gyerekek valamin összeveszthettek a méregkeverés előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Nem nyilatkozott az igazgató

A Híradó kereste az általános iskola igazgatóját, azonban a vezető nem akart válaszolni a kérdésekre. Egyedül csak azt mondta, hogy a mérgezés nem történt meg, egyéb más részletet nem árult el.

Vizsgálódik a rendőrség

A döbbenetes esettel kapcsolatban a rendőrség azonban nem akarja ennyivel elintézni a dolgot. Feljelentés kiegészítést rendeltek el, mert azt gyanítják, hogy a három diák valamilyen fertőtlenítő szert tett a kislány italába.

Kórházba szállították

A mérgező üdítő miatt a kislányt kórházba vitték, és a diák azt mondta, hogy először furcsa ízt érzett a szájában, majd elkezdett kaparni a torka, ami fájt neki. A Híradó szerint a lány a miskolci kórház gyermekegészségügyi központjába került, és szerencsére nem esett komolyabb baja.

Haza engedték

Mivel a kislány szerencsésen megúszta az esetet, ezért a kórházból ellátás után haza engedték. Azóta a kislány otthon lábadozik.

Szokott lenni előzmény

A csatorna megkérdezett az ügyben egy pszichológust is, aki elmondta, hogy az ilyen esetekben általában szokott lenni valami előzmény. “Az ilyen jellegű bántalmazások hátterében mindig a hatalomgyakorlás a hatalom megszerzése áll” – mondta a szakértő.

Kivagyiságból is történhetett

A pszichológus szerint továbbá a figyelemfelkeltés és az alá-fölé rendeltség is megbújhat a mérgezés mögött. Úgy véli, a gyerekek ilyenkor sok esetben azt akarják megmutatni egymásnak, hogy melyikük a menőbb.

Fontos a segítség

Az ilyen jellegű támadások a szakember szerint később az áldozatokból szorongást válthatnak ki, az elkövetők pedig rossz irányba fejlődhetnek. A történtek feldolgozásában szülők, tanárok, szakemberek segíthetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tiszalúci általános iskola – Forrás: Facebook