Újabb támadás érte a DK aktivistáit. Budapest 16. kerületében történt a legújabb atrocitás, amikor a szórólapozó aktivistákat megrángatták, illetve slaggal lelocsolták.

Megtámadták az aktivistákat

Újabb támadást követtek el a DK aktivistáival szemben. Vasárnap ugyanis egy szórólapozó aktivistát meglökdöstek, amikor becsöngetett az egyik házba. Megrángatták a ruháját, kitépték az aláírásgyűjtő-íveket a kezéből és szétdobálták – írja a Telex.

Slaggal is locsoltak

Egy másik háznál egy slaggal fogadták a DK egyik aktivistáját, akit aztán le is locsoltak. A támadások miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas a gyűlölet

A DK közleményt tett közzé a támadások miatt, amelyben azt írták: „elkeserítő, hogy Orbán uralma alatt ilyen mértékű gyűlölet áradt szét az országban, hogy egy fórumon vagy szórólapozás közben sincsenek biztonságban azok, akik őszintén vállalják politikai nézeteiket”.

A rendőrség is megerősítette a támadást

A rendőrség a hírportál megkeresésére megerősítette a hírt, miszerint tényleg megtámadták a DK-s aktivistákat Budapesten. Azt írták, vasárnap negyed 11-kor érkezett a bejelentés a támadásról.

Kihallgatták a tettest

„A járőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a férfit garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki” – írta a rendőrség sajtóosztálya. A slagos incidens körülményeit még vizsgálják.

Legutóbb fegyvert rántottak Dobrev Klára utcafórumán

A Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt róla, hogy múlt hét pénteken a DK miniszterelnök-jelöltjének egri kampányrendezvényén ellentüntetők zavarták meg az eseményt. A tiltakozók hamar összevesztek az utcafórum résztvevőivel, és a vita gyorsan elfajult.

Gázpisztollyal fenyegetőzött

A kampányrendezvényen az egyik ellentüntető úgy felhúzta magát, hogy előkapta a gázpisztolyát, amellyel a tömeg felé hadonászott. Azt mondta, hogy azért csinálta mindezt, mert megrongálták a hangfalát, és megtámadták, pedig amikor a rendőrök igazoltatták és megmotozták a fiatal férfit, nem találtak rajta sérülést.

Őrizetbe vették a támadókat

A rendőrök a helyszínen elfogták az ellentüntetőket, akik próbálták megzavarni Dobrev Klára eseményét. Mint kiderült,  Rónai Sándor EP-képviselő hívta ki a rendőröket a fegyveres férfi miatt, a kiérkező egyenruhások pedig golyóálló mellényben érkeztek meg a helyszínre, majd vették őrizetbe a provokátorokat.

A momentumosokat is megtámadták

Jánosi Zoltán, Heves megye 1. választókerületének momentumos képviselőjelöltje a Facebook-oldalán számolt be szombaton arról, hogy a párt aktivistáit megtámadták Egerben. Bejegyzésében arról írt, hogy egy tiltakozó odament a Momentum aktivistáihoz, és nemes egyszerűséggel felrúgta a pultjukat. Hozzátette, feljelentést tesz a rugdosódó férfi ellen.“Talán ez az apró lépés is hozzájárul, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a jövőben” – írta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke