Jánosi Zoltán, Heves megye 1. választókerületének momentumos képviselőjelöltje a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a párt aktivistáit megtámadták Egerben. A politikus egy videót is közzétett, amin látható, hogy az erőszakos támadó egyszerűen felrúgja az aláírásgyűjtő aktivisták pultját.

Megtámadták az aktivistákat

Jánosi Zoltán momentumos képviselőjelölt egy bejegyzésében számolt be, hogy aláírásgyűjtés közben megtámadták a párt aktivistáit. Jánosi egyenesen felháborítónak és döbbenetesnek nevezte a történteket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felrúgta a pultot

A képviselőjelölt szerint különösen elítélendő, ha valaki a párbeszéd és az észérvek helyett úgy ad hangot a véleményének, hogy felrúgja az aktivisták pultját, miközben azok épp dolgoznak. A momentumos aktivisták épp aláírást gyűjtöttek, amikor a támadó odalépett hozzájuk, és belerúgott a pultjukba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogadhatatlan volt a támadó viselkedése

„Én nem szeretnék egy ilyen országban élni! Azért dolgozom, hogy a gyermekeink számára egy sokkal élhetőbb Magyarországot biztosítsunk, ez pártállástól függően mindannyiunk közös érdeke” – írta bejegyzésében Jánosi Zoltán.

Feljelenti

Jánosi a bejegyzésében hozzátette, hogy mivel szerinte a tetteinkért vállalni kell a felelősséget, ezért feljelentést tesz a videóban szereplő, rugdosódó férfi ellen. „Talán ez az apró lépés is hozzájárul, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a jövőben” – írta.

Múlt héten Dobrev Klára rendezvényén kaptak elő egy fegyvert

Múlt hét pénteken, délután szintén Egerben Dobrev Klára utcafórumán jelent meg három ellentüntetők, akik a vállalhatatlan viselkedésükkel megzavarták a kampányrendezvényt. Ráadásul az egyik ellentüntető úgy összevitatkozott az eseményen részt vevő emberekkel, hogy elő is rántott egy gázpisztolyt.

Elfajult a rendezvény

Az egri ellentüntetők miatt rendőrt hívtak az eseményhez, akik megpróbálták elválasztani a tiltakozókat a rendezvényre érkezőktől. Az egyik ellentüntető azonban azzal állt elő, hogy valaki megrongálta a hangfalát, sőt meg is támadták és ellökték, ő pedig erre válaszul előkapta a gázpisztolyát.

Igazoltatták

Az egyenruhások végül igazoltatták és megmotozták a férfit, aki végig azt állította, hogy önvédelemből vette elő a fegyverét. A férfi nem sérült meg az eset során.

Elfogták az elkövetőket

A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Ezt követően előállították őket az Egri Rendőrkapitányságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón, ahogy a dühös férfi rátámad a momentumosokra

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke