Péntek délután Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje Egerben tartott egy kampányrendezvényt, amikor az eseményen megjelent három ellentüntető, akik EL-KÚR-TUK feliratú táblákkal és hangszóróval akarták megzavarni a programot. A helyszínen azonban hamar elfajult a helyzet, ugyanis az egyik ellentüntető folyamatosan vitázott a pártszimpatizánsokkal, és még elő is rántott egy gázpisztolyt.

Megzavarták a kampányrendezvényt

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje épp Egerben tartott egy kampányrendezvényt, a Széchenyi István utcában, amikor három ellentüntető megjelent az eseményen, miközben egy hangszóróból az őszödi beszédet játszották be. Az ellentüntetők nyakában tábla lógott, amelyre az EL-KÚR-TUK szót írták rá – írja a Telex.

Elfajult a vita

Az Egri Ügyek beszámolója szerint a három ellentüntető miatt a rendőrök igyekeztek elválasztani a tiltakozókat a rendezvényre érkezőktől. Az egyik ellentüntető azonban azt állította, hogy valaki megrongálta a hangfalát, sőt őt is megtámadták és ellökték, ezért ő erre válaszul előkapott egy gázpisztolyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Igazoltatták

A helyszínen készült felvételeken azt látni, hogy az egyenruhások igazoltatják és motozzák a férfit. Az ellentüntető azt állította a vele szemben intézkedő rendőröknek, hogy megtámadták, és ő pedig önvédelemből vette elő a fegyverét. A férfi nem szenvedett sérüléseket.

Mintha mi se történt volna

„Előkaptam, már eltettem. Semmi nem történt, használva nem volt” – mondta a férfi a rendőröknek.

Fegyverrel hadonászott az ellentüntető

Tömeg felé tartotta a fegyvert

A DK-s kampányrendezvény látogatói közül többen is azt állították, hogy az ellentüntető a tömeg felé tartotta a fegyverét.

Őrizetbe vették a provokátorokat

Az incidens kapcsán a DK a Facebook-oldalán azt írta, hogy provokátorok próbálták megzavarni Dobrev Klára mai egri utcafórumát. A bejegyzésből kiderül, hogy Rónai Sándor EP-képviselő hívott rendőrt a fegyveres férfi miatt, a kiérkező rendőri egység pedig golyóállómellénybe öltözött, és őrizetbe vette a provokátorokat.

Elfogták őket

A rendőrség közleménye szerint az egyenruhások a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Az elkövetőket előállították az Egri Rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban van. A közlemény szerint a fegyveres férfi engedéllyel tartotta magánál a gázpisztolyt.

Meg akarták zavarni az eseményt

A három férfi a Heol-nak azt mondta, hogy az Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai, és a balhéval az volt a céljuk, hogy megzavarják a DK-s rendezvényt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balhé az egri utcafórumon – Forrás: Facebook