A Magyar Közút az Instagram-oldalára töltött fel egy videót, amelyben látható, ahogy egy sofőr a forgalommal szemben hajtott fel az M85-ös autóútra. A 80 éves férfi a Győr-Moson-Sopron megyei Nagycenk közelében nézte el az irányt, és okozott balesetet – az erről készült videót a cikk végén mutatjuk.

Balesetet okozott

A Magyar Közút tájékoztatása szerint egy 80 éves soproni férfi csütörtök délután Nagycenknél hajtott fel a forgalommal szemben az M85-ös autóútra. Haladása során a sofőr nekiütközött egy szabályosan, a belső forgalmi sávban érkező autónak, amitől az a külső sávban haladó teherautónak csapódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szalagkorlátnak ütköztek

A baleset következtében mindkét autó  a szalagkorlátnak ütközve állt meg. A Közút videóján jól látható, hogy az ütközéstől teljesen széttört a szabálytalan sofőr autója.

Hárman megsérültek

A balesetben három személy megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Nem szabad bepánikolni

A Magyar Közút a bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy ha véletlenül rossz irányba hajtanának fel, akkor semmiképp se tolassanak vissza és kezdjenek el forgolódni, ahogy ilyenkor a vészvillogó kapcsolgatása sem segít sokat. Azt javasolják, hogy az ilyen esetekben húzódjunk félre, a leálló sáv szélére, álljunk meg, vegyük fel a sárga láthatósági mellényt, szálljunk ki a járműből és hívjuk a 112-őt.

Szolnokon halálos baleset történt

Mint megírtuk, június 4-én, 12 óra 40 perc körül halálos kimenetelű baleset történt Szolnok külterületén, amikor is egy kamion ütközött össze egy kisbusszal. Az elsődleges információk szerint a balesetnek több áldozata is van, legalább három ember meghalt. A többi sérültet kórházba vitték a mentők.

Kamion okozta a balesetet

A kamion Budapest irányából tartott Debrecen felé, amikor a sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, így az elszabadult, és oldalról belecsapódott a szemből érkező kisbuszba. A kisbusz felborult, és a járműből többen kirepültek.

14-en utaztak a buszban

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a kisbuszban 14-en, míg a kamionban ketten utaztak. A tűzoltók három embert emeltek ki feszítővágóval, az érintett útszakaszon pedig forgalomkorlátozást rendeltek el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így haladt a forgalommal szemben az autós az M85-ösön

Kiemelt kép: Részlet a videóból