Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta felcsaptak a lángok a 9. kerületben. Ferencvárosban egy 18 lakásos sorház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, s bár a rajok megakadályozták a tűz továbbterjedését, az érintett házból több mindegy tucat embert kellett kimenekíteni, mostanra pedig az is kiderült, lakhatatlanná váltak az ingatlanok.

Nem sérült meg senki

Mint arról portálunk is beszámolt a helyszínre mentők is érkeztek, ám szerencsére az eset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el  

Kimenekítették a lakókat

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a társhatóságokkal közösen tizenhét embert kísértek ki, és kimentettek két kutyát, valamint egy macskát is.

Kapcsolódó:

Lángolt egy sorház Budapest 9. kerületében, több mint egy tucat embert kellett kimenekíteni

Segít az önkormányzat

A közösségi oldalán megszólalt a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina is, aki elmondta, hogy a 9. kerületi önkormányzat minden segítséget igyekszik megadni az Aszódi telepi tűzesetet követően.

Itt a polgármester posztja:

Sajnos nagy baj van az Aszódi telepen, 18 házat érint a tűz.A tűzoltók nagy erőkkel oltanak, a rendőrség és a mi…

Posted by Baranyi Krisztina on Sunday, June 26, 2022

Lakhatatlanná váltak az ingatlanok

A polgármester a hvg.hu-nak pedig azt mondta, hogy mind a 18 érintett lakás lakhatatlanná vált, jelenleg azon dolgoznak, hogy nagyjából 20 ember elhelyezését megoldják.

Nagyszámú érintett

Mint mondja “a hasonló havária esetek utáni segítségnyújtásra pontos protokollja van az önkormányzatnak, de a maihoz hasonló esetre nemigen volt példa, nagyszámú érintett van, az önkormányzatnak a következő órákban például mintegy 20 ember elhelyezéséről és ellátásáról kell gondoskodnia” – valamint hozzátette: “a segítségre szorulók között vannak mozgásukban korlátozott emberek és gyerekek is.”

Átmeneti szállás

Baranyi Krisztina arról is beszélt, hogy mivel az érintett sorház összes lakása lakhatatatlanná vált, így sokaknak kell átmeneti szállásról gondoskodnia. Vannak, akik rokonokhoz, barátokhoz tudnak menni, de mintegy 20 személy az önkormányzat segítségére számít.

Tárgyi és anyagi segítség

“Az első napokban igyekszünk, tárgyi és anyagi segítséget is nyújtani a károsultaknak” – mondta a lapnak a polgármester, továbbá megjegyezte, hogy a tűzben kiégett lakások mind magántulajdonúak voltak, de az egyik épületben volt egy önkormányzati tulajdonú közösségi helyiség is, emiatt tehát az önkormányzat is károsultja a tűzesetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el  

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels